Ferrari FXX Evoluzione: superexclusieve Enzo

Ferrari FXX Evoluzione
De Ferrari Enzo, DE supercar van de Italianen met het steigerende paardje is voor sommigen niet exclusief genoeg. Voor zo’n mensen is de FXX uitgevonden, en als je deze supersportwagen kan betalen (kleine 2 milj euro), dan hoor je er direct bij!

Bij de aankoop van een FXX wordt je namelijk automatisch lid van Team Ferrari, een selecte club waarvan de leden tevens testrijder worden, om zo de Ferrari nog beter af te kunnen stellen naar de noden van niet-professionele rijders. Met deze bevindeningen wordt dan bekeken hoe Ferrari haar andere wagens kan perfectioneren, wat Italiaanse autobouwers wel eens vaker doen.

De 30 eigenaars van een FXX mogen er niet mee op de baan rijden, maar enkel op de circuits die speciaal door Ferrari zijn uitgekozen. Per jaar zijn er ongeveer 5 events waar de FXX-eigenaars achter het stuur gaan zitten van hun supercar..

Binnen de groep van FXX eigenaars zijn er nu 3 uitverkorenen die – uiteraard tegen betaling – mogen rondrijden met een powerupgrade van de FXX, namelijk de FXX Evoluzione. De prestaties zijn nog verbluffender dan de ‘gewone’ FXX. De 6,0-liter V12 werd opgeboord tot 6,3L waardoor het vermogen steeg tot 862 pk bij 9500 t/m en daar waar een Enzo 775 kilo maximaal downforce heeft, doet de FXX nog 40 procent meer. Daarbovenop komt er een mooie spoiler bij – die uitmaakt van een aangepast aerodynamisch pakket-, een schakeltijd van 60 milliseconden en een verbeterd traction control-systeem, zodoende dit de snelste, de hardste en de krachtigste Ferrari ooit is.

Van de 3 gelukkigen komen er 2 uit HongKong en één iemand uit Europa, misschien wel iemand uit de buurt! Deze uiterst vermogende personen betalen ongeveer 2,8 milj euro voor deze exclusieve wagen, maar hebben helaas niet de vrijheid te kiezen waar en wanneer ze er mee rijden!

Ferrari FXX Evoluzione
Ferrari FXX Evoluzione
Ferrari FXX Evoluzione

Ferrari FXX Evoluzione

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ferrari FXX Evoluzione: superexclusieve Enzo"

  1. XliljeezyX 13-08-2008 om 20:58

    Zozo.. als er 1 naar europa gaat en die anderen 2 naar hongkong(waarom in godsnaam hongkong?) dan krijgt geen enkele sjeik er 1 :O. of er moet een sjeik in hongkong of europa wonen die er 1 krijgt.
    Maar Het blijft een bruut ding! en dat geluid!
    Wisten jullie al dat er nu 2 Zwarte Fxx-en zijn?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...