Officieel: Ferrari LaFerrari FXX K Evo (2017)

Officieel: Ferrari LaFerrari FXX K Evo (2017)Ferrari wist de hardcore LaFerrari FXX K nog scherper, beter én performanter te krijgen!

De reguliere LaFerrari – en diens dakloze Aperta evenknie – zijn zeker geen doetjes maar het veeleisende cliënteel van Ferrari wou nog iets zotter. Zo getuige de introductie van de FXX K variant in analogie met de Enzo FXX. Daarvoor sneuvelde wel opnieuw de toelating voor op de openbare weg te rijden maar dat leek geen probleem, Ferrari zorgt voor de opslag en transport van je racebolide. Die is nu nog beter gemaakt.

De Ferrari LaFerrari FXX K Evo profileert zich voornamelijk dankzij de aangepaste ophanging en verregaande aërodynamische tweaks dankzij nieuwe bumpers, (actieve) spoilers en flicks, goed voor 23% meer downforce dan een ‘normale’ FXX K. Motorisch werd er niet geraakt aan de luidruchtige 6.3-liter V12, die is nog steeds goed voor 1.050 pk en meer dan 900 Nm! Binnenin krijgt de FXX K Evo een nieuw stuurwiel én groter scherm voor de telemetrie/camera’s.

Slechts 40 exemplaren werden er geproduceerd van de LaFerrari FXX K, vermoedelijk ligt dat aantal lager bij de FXX K Evo. Bestaande eigenaars kunnen wel hun bolide (al dan niet gedeeltelijk) laten verbouwen naar de Evo specificatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...