Belgische prijs Volkswagen Polo GTI (2017): vanaf €27.300

Belgische prijs Volkswagen Polo GTI (2017): vanaf €27.300Je hebt reeds een nieuwe Polo vanaf 15.000 euro maar voor de leukste versie, de Polo GTI, vraagt Volkswagen ongeveer het dubbele!

Visueel oogt de zesde generatie Polo misschien zoals zijn voorganger – en de Golf – maar onderhuids is hij gloednieuw! Veiliger, moderner, luxueuzer, ruimer én veelzijdiger dan de 16 miljoen Polo exemplaren die hem voorgingen, kwestie van direct de lat hoog te leggen. Om het succesverhaal verder te zetten rekent de nieuwe Volkswagen Polo voornamelijk op de 1.0-liter TSI en 1.5-liter TSI Evo benzinemotoren, aan de dieselzijde is er sinds het schrappen van de 1.2 TDI enkel maar een 1.6-liter TDI viercilinder in diverse vermogens (95 tot 115 pk).

Voor wie het allemaal wat te braaf en burgerlijk is voorziet de Duitse autoconstructeur uit Wolfsburg vanaf begin 2018 direct een Polo GTI topversie. Voorzien van de 2.0-liter TSI met 200 pk / 320 Nm (134 g/km CO2) en een zestraps DSG automaat moet dat voldoende zijn om een grote glimlach tevoorschijn te toveren, je buurman/vrouw herkent de Polo GTI aan zijn blitse velgen, brede wielkasten, honinggraadmotief in de grille en rode accenten.

Nog frivoler wordt het als je in de uitgebreide personalisatiecatalogus gaat snuisteren maar dan zal de prijs wel vlot oplopen, hoe dan ook ben je minimaal 27.300 euro kwijt. Of de snelle Volkswagen Polo GTI een vuist kan vormen tegen de gevestigde waarden in het compacte hot hatch segment – lees: Clio RS en Fiesta ST – moet de toekomst uitwijzen.. Idem voor dat gerucht omtrent een Polo R (?) met 300 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...