Werkt Volkswagen aan een 300 pk sterke Polo R?

Werkt Volkswagen aan een 300 pk sterke Polo R?Het gekste gerucht van de dag/week/maand/jaar, Volkswagen zou een Polo R mét 300 pk overwegen.

De nieuwste generatie van de Polo weet nog maar net zijn weg te vinden naar de Belgische showrooms met klassieke motoren én de 200 pk sterke Polo GTI is reeds aangekondigd voor begin 2018. Toch zouden er volgens ingewijden reeds prototypes rondrijden nabij Wolfsburg met een krachtige variant van de 2.0-liter GTI benzinemotor, hier goed voor 300 pk! Dat zijn vermogens die eerder weggelegd zijn voor de Golf R’s en Leon Cupra’s van deze wereld dan een compacte stadswagen met een functionele insteek.

Of de Polo R – in deze vorm – ooit het daglicht zal zien is desondanks niet geweten. Het eventuele succes van de Polo GTI zal een graadmeter zijn om productie te overwegen… Dankzij X-Tomi weten we aan wat we ons mogen verwachten!

Werkt Volkswagen aan een 300 pk sterke Polo R?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...