Volkswagen stopt ontwikkeling kleine dieselmotoren

Volkswagen Polo TDIDe kleine dieselmotor (1.4 TDI en 1.6 TDI) heeft geen toekomst meer bij Volkswagen, Seat en Skoda.

Momenteel kan je een Polo, Ibiza of Fabia nog kopen met een kleine 1.2 of 1.4 TDI dieselmotor maar over enkele jaren zal dat verleden tijd zijn. De ontwikkeling van een nieuwe 1.5-liter TDI werd namelijk gestaakt omdat het teveel geld zou kosten om deze viercilinder te laten voldoen aan de wettelijke (en werkelijke) emissienormen.

Dieselmotoren (zoals de 2.0 TDI en 3.0 TDI) hebben bij Volkswagen en co wel nog een toekomst maar dan zal het enkel bij de middelgrote gamma (Golf en groter) aldus Frank Welsch, de R&D baas van de Duitsers uit Wolfsburg. De toekomst zal volgens hem liggen in de hybridehulp/assistentie van een benzinemotor, een principe dat we kennen van bij de Yaris Hybrid.

Het pensioen van de kleine TDI’s is vermoedelijk pas voor de volgende generatie’s, reken dus nog maar op een viertal jaar alvorens de Ibiza Ecomotive, Fabia Greenline en Polo TDI Bluemotions eruit gaan..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...