Officieel: Renault Clio RS facelift (2016)

Officieel: Renault Clio RS facelift (2016)Na de opfrisbeurt voor de reguliere Clio wordt de sportieve Clio RS nu wat bijgeschaafd met een sportuitlaat, nieuwe dagrijverlichting en twee vermogensvarianten!

De visuele aanpassingen van de nieuwe Renault Clio RS – RenaultSport – bevinden zich in het onderste deel van de voorbumper, namelijk de blitse “R.S. Vision” dagrijverlichting (in een vlagmotief). Daarnaast moet je goed zoeken om de verschillen te zien, de optionele Akrapovic uitlaat is misschien ook nog een weggever!

Onder de motorkap blijft de 1.6-liter TCe benzinemotor trouw op post, te verkrijgen met 200 pk (de reguliere Clio RS) of 220 pk (Clio RS Trophy), met de laatste setup kan je in 6,6 seconden naar 100 km/u sprinten (launch control!) tot maximaal 235 km/u. Voor de transmissie rekenen de Fransen nog steeds op de zestraps EDC automaat met flippers achter het stuurwiel.

Als je écht YOLO wil doen met je nieuwe Renault Clio RS kan je optioneel een Trophy sportonderstel verkrijgen, dan mag je ook nog eens kiezen tussen 17″ en 18″ lichtmetaal. Van plan om constant op het circuit te vertoeven, dan is er een Cup onderstel dat enkel met 18″ velgen te combineren valt!

Wil je enkel wat straffere looks? Dan biedt de Clio GT-Line uitkomst, deze ziet er sportiever uit dan de reguliere Clio maar is te combineren met de “meer alledaagse” motorisaties.

Prijzen zijn er op dit moment nog niet maar zeer binnenkort zou je de nieuwe Clio RS en GT-Line al kunnen bestellen bij de lokale Renault concessiehouder!

Lees hier onze rijtest met de huidige Renault Clio RS!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...