Officieel: Ford Fiesta ST (2017)

Officieel: Ford Fiesta ST (2017)De nieuwe Ford Fiesta ST rekent op een 1.5-liter EcoBoost driecilinder met 200 pk!

De nieuwe Ford Fiesta wordt een van de belangrijkste premières op het aankomende Autosalon van Genève, toch qua toegankelijkheid naast de exotische hypercars en futuristische concepten. De Blauwe Ovaal brengt ook direct de sportieve Fiesta ST mee naar Genève. Voor het eerst voorzien van een EcoBoost driecilinder naast een meer sportieve styling met blitse velgen, een agressieve grille en een spoiler achterop.

Deze 1.5-liter EcoBoost levert een gezonde 200 pk en 290 Nm, in overboost zelfs 215 pk én 320 Nm! Dat is beter dan de uitgaande 1.6-liter viercilinder. Nul-naar-honderd klaar je met de nieuwe Fiesta ST in 6,7 seconden en bij 230 km/u bereik je de topsnelheid. Deze snelle Fiesta blijft ook trouw aan zijn voorwielaandrijving en manueel transmissie met zes verzetten.

Een drift modus zoals bij de Focus RS of Mustang broers is hier nergens terug te vinden al voorziet Ford wel drie verschillende rijmodi. Je kan kiezen voor Normal, Sport of Circuit waarbij het motorkarakter, gasrespons, stuurgevoel en stabiliteitssysteem zich ietwat anders gaan gedragen, de soundtrack is eveneens anders.

Desondanks de wereldpremière in maart moeten we nog even geduld hebben voor de nieuwe Ford Fiesta ST, tegen het einde van 2017 wordt hij pas verwacht. Wederom als drie- en vijfdeurs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...