Zoute Grand Prix 2017: Belgische premieres

Zoute Grand Prix 2017: Belgische premièresDe unieke sfeer van de Zoute Grand Prix is al een reden genoeg om af te zakken naar Knokke dit weekend. Wie toch nog twijfelt kan waarschijnlijk wel overhaalt worden met diverse Belgische premières!

Gezien de enorme hoeveelheid aan sport- en luxewagens – nog meer dan anders in Knokke – is er tijdens de Grand Prix Zoute opnieuw heel wat te beleven in Knokke. Dankzij de mondaine uitstraling van de badstad en de professionele organisatie doen er diverse merken extra moeite om nieuwigheden naar België te halen, de Grand Prix Zoute moet op die manier zelfs niet meer onderdoen voor het Autosalon van Brussel.

Belgische premières:

  • Jaguar E-Pace: geen elektrische SUV zoals je zou denken maar een hippe crossover met diesel- en benzinemotoren, designmatig leunt deze compacte Brit sterk aan bij de stoere F-Pace. Reeds te bestellen vanaf €36.050.
  • Jaguar XE SV Project 8: een tot 300 stuks gelimiteerde topversie van de XE berline, handgebouwd door de specialisten van SVO (Special Vehicle Operations). Goed voor 600 pk en 700 Nm (!!).
  • McLaren 570S Spider: de dakloze evenknie van de 570S Coupé en dankzij de ijzersterke constructie moet deze cabrio niets onderdoen op vlak van prestaties. 570 pk én je haren in de wind, meer moet dat soms niet zijn … als je de vanafprijs van €212.425 kan betalen.
  • Rolls Royce Phantom: dé luxelimousine zit in het nieuw al zou je dat niet direct zeggen aan de buitenzijde. Toch werd alles opnieuw bedacht met een moderner, lichter en zuiniger geheel als gevolg. Er zijn diverse mogelijkheden in het segment van de peperdure limousines maar er is maar één Phantom, nog steeds het statussymbool van luxe, weelde én comfort.
  • Rolls Royce Dawn Black Badge: Na de Ghost en Wraith schenkt Rolls Royce ook haar dakloze Dawn een Black Badge kuur. Op visueel vlak heerst er een sinistere sfeer (ipv het nodige chroom) terwijl de 6.6-liter V12 iets krachtiger werd (+30 pk / + 20 Nm) tot 600 pk / 840 Nm.
  • Mercedes-Maybach G650 Landaulet: deze knotsgekke cabrio-SUV werd slechts 99 keer gebouwd, één exemplaar daarvan zal openbaar verkocht worden voor het goede doel tijdens de Zoute Sale op vrijdag. Met zijn unieke looks, exclusief karakter en een 630 pk 6.0-liter V12 in het vooronder zal de vraagprijs van 630.000 euro (zonder btw) ruimschoots overschreden worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...