Officieel: Mercedes-Maybach G650 Landaulet (2017)

Officieel: Mercedes-Maybach G650 Landaulet (2017)De luxe van een S-Klasse Maybach, het vermogen van de G65 AMG en de koetswerkbouw van de G500 4×4, dat is de unieke mix van de Mercedes-Maybach G650 Landaulet.

De iconische G-Klasse gaat al bijna 40 jaar mee en krijgt later dit jaar een grondige update, als zwanenzang gunt Mercedes hem (nogmaals) een uniek afscheid. Na de knotsgekke G63 AMG 6×6 en G500 4×4 komt Das Haus nu met een Maybach interpretatie. Net zoals bij de Mercedes-Maybach S650 Cabriolet is de G650 Landaulet peperduur (meer dan 450.000 euro) en bijzonder exclusief (slechts 99 exemplaren).

De Mercedes-Maybach G650 Landaulet krijgt langer platform mee (+ 227 mm) waardoor er achterin twee royale zetels uit de S-Klasse passen, mét massagefunctie uiteraard. Met een eenvoudige druk op de knop tovert het stoffen dak zich weg en kan je genieten van bijvoorbeeld een prachtige sterrenhemel, dankzij een glasraam heb je daarbij ook enige privacy ten opzichte van de chauffeur. De immense bodemvrijheid van 45 cm blijft gewoon op post net zoals de drie inschakelbare differentiëlen en de 22″ velgen.

Onder de immense motorkap ligt er de 6.0-liter V12 AMG biturbo benzinemotor met 630 pk en 1.000 Nm, goed voor stevige prestatiecijfers die momenteel nog een goed bewaard geheim zijn. Op het Autosalon van Genève staan we oog in oog met deze geniale Mercedes-Maybach G650 Landaulet!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...