Officieel: Audi Q8 Sport Concept (2017)

Officieel: Audi Q8 Sport Concept (2017)Audi komt volgend jaar met een Q8 SUV vlaggenschip en daarbij mogen we ook een sportieve versie bijrekenen zo getuige dit Q8 Sport Concept.

In Ingolstadt leggen ze op dit moment de laatste hand aan een nieuw Q8 topmodel, een premium SUV met alle luxe en weelde die zich boven de Q7 en A8 weet te positioneren. In conceptvorm zagen we de Q8 al enkele keren passeren maar nu is er ook een Q8 Sport Concept die aangeeft dat Audi ook wel heil ziet in een sportieve variant. Of die door het leven zal gaan als RS Q8, SQ8 of nog iets anders is nog niet duidelijk.

De verschillen tussen de Q8 Concept en Q8 Sport Concept zijn eerder beperkt tot 25 extra pk’s, bredere wielkasten en een strakke koetswerkkleur. Dankzij het gebruik van een 48V batterij kan deze strakke Duitser rekenen op wat hybridehulp voor een snelle krachtontplooiing of tijdens het filerijden, anderzijds heeft de 3.0-liter V6 TFSI met 476 pk en 700 Nm op papier niet echt iets te kort.

Tegen 2018 moet de Q8 werkelijkheid worden, kort erop mogen we een sportieve afgeleide verwachten.

Lees hier onze rijtest met de Audi Q7 3.0 TDI!
Lees hier onze rijtest met de Audi Q7 e-tron!
Lees hier onze rijtest met de Audi SQ7 4.0 TDI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...