Officieel: Audi Q8 Concept (2017)

Officieel: Audi Q8 Concept (2017)Momenteel is deze Audi Q8 Concept nog een studiemodel, tegen 2018 moet dat zich toch gaan vertalen in een tastbaar Q8 SUV vlaggenschip!

Klaarblijkelijk zit er iemand te wachten op een 5,2 meter lange SUV die nog groter en luxueuzer is dan de nieuwe Q7 want Audi is het menens met deze Q8. In Detroit staat er een stoere Q8 Concept te pronken met agressieve lijnen en een hightech interieur, tegen 2018 moet er reeds een (gematigd) productiemodel bij de lokale Audi dealer staan.

Binnenin vinden we een lichtrijke premium omgeving met vier zitplaatsen en een laadvolume van 630 liter, toch zijn het voornamelijk de grote touchscreens met het highres Virtual Cockpit Future die de aandacht opeist. Of we in de toekomst direct al een headup display met augmented reality zullen meekrijgen is een goede vraag, Audi bewijst hiermee toch wederom hun finesse inzake interieurafwerking en technologie.

De Audi Q8 Concept omvat een  plug-in hybride-aandrijving waarbij een 3.0-liter V6 TFSI (333 pk / 500 Nm) de hulp krijgt van een elektromotor met (100 kW / 330 Nm), goed voor een gecombineerd vermogen van 440 pk en 700 Nm. Je zal de Q8 Concept niet kunnen kopen maar de 0-100 sprint zou je kunnen voltooien in 5,4 seconden. Zuiver elektrisch geraak je 60 km ver en opladen kan volledig in 2,5 uur, gelukkig kan je ook nog 940 km ver rijden met de benzinemotor.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...