Officieel: Skoda Citigo facelift (2017)

Officieel: Skoda Citigo facelift (2017)De kleine Skoda Citigo zit (opnieuw) in ’t nieuw!

Desondanks het minder dan één jaar geleden is dat Skoda de Benjamin van het gamma, de Citigo, onder handen nam is het nu alweer tijd voor een nieuwe facelift. De verschillen zijn nog steeds niet wereldschokkend, toch krijgt de compacte stadswagen een hertekende grille, lichtblokken en voorbumper. Optioneel komen er daar nog onafhankelijke mistlichten, 15″ velgen en een nieuwe groentint bij.

De nieuwe Citigo groeit drie centimeter in de lengte en krijgt een nieuwe indeling van het dashboard mee, allen met het oog op een meer gebruiksvriendelijke werking. De hogere uitrustingsniveau’s krijgen zelfs een two-tone afwerking mee terwijl de Blues en Swing versies van het infotainmentsysteem slimmer en moderner werden. Net zoals de bij rest van het gamma voorziet Skoda ook enkele Simply Clever features zoals een paraplu onder de passagierstoel, een handtashaak en een bagagenet in de koffer. Daar past er overigens 250 liter (max 951 liter) bagage!

Het motorengamma van de Citigo beperkt zich tot drie driecilinders met een manuele vijfbak, voor turbo’s en/of een automaat ben je hier momenteel aan het verkeerde adres. De 1.0-liter MPI benzinemotor is te verkrijgen met 60 pk of 75 pk terwijl er ook een 68 pk sterke G-Tec (CNG, aardgas) versie voorhanden is!

Op het aankomende Autosalon van Genève krijgen we de vernieuwde Citigo voor het eerst te zien.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...