Officieel: Skoda Citigo facelift (2016)

Officieel: Skoda Citigo facelift (2016)In navolging van de technisch gerelateerde Volkswagen Up! krijgt nu de kleinste Skoda ook een kleine opfrisbeurt.

Anno 2016 zijn nieuwigheden zoals een facelift, update of modeljaar moeilijker dan ooit te herkennen in het straatbeeld. Zo krijgt de gefacelifte Skoda Citigo enkel subtiel hertekende koplampen – inclusief LED dagrijverlichting – mee, de klassieke uitbreiding van velgen, koetswerkkleuren en personalisatiemogelijkheden ontbreekt zelfs! Binnen wordt de optielijst wat groter met de introductie van ondermeer automatische airco en een regen/lichtsensor. De Citigo wordt wel een stuk “Simply Clever” met optioneel nu een paraplu .. onder de voorzetels. Het bestaande infotainmentsysteem kreeg een update en moet daardoor nog fijner – lees: sneller, beter, vlotter, … – werken.

Opmerkelijk genoeg blijft ook het motorenaanbod volledig onaangeroerd. Bij de vernieuwde Up! was de introductie van de driecilinder 1.0-liter TSI groot nieuws, de Tsjechische VAG dochter krijgt deze innovatieve benzinemotor dus (nog) niet wat toch ietwat jammer is. In het najaar kan je de nieuwe Citigo ontdekken bij de dealers, prijsmatig zal alles grotendeels hetzelfde blijven. In België heb je deze compacte citycar vanaf €9.175!

Lees hier onze rijtest met de Skoda Citigo!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...