Spyshots: Mercedes-AMG GLC63 (2017)

Spyshots: Mercedes-AMG GLC63 (2017)Maakt Mercedes-AMG werk van een nog krachtige GLC boven de GLC43 AMG? Bonkers!

Voor wie de reguliere GLC motoren niet volstaan is er een GLC43 AMG, voorzien van een 3.0-liter V6 met meer dan voldoende pk’s en een nul-naar-honderd chrono van minder dan vijf seconden. Meer dan voldoende in zo’n (populaire!) compacte SUV maar duidelijk zitten er toch nog mensen te wachten op een krachtige versie, de AMG afdeling is voor hen gelukkig bezig aan een “volwaardige” AMG uitvoering!

De GLC-Klasse SUV is technisch sterk gerelateerd aan de C-Klasse dus de installatie van de 4.0-liter V8 met dubbele turbo’s zoals in de C63 AMG lijkt niet onoverkoombaar. Toch zien we het nog graag eerst met onze eigen ogen dat ze zowel een 476 pk als 510 pk sterke S versie voorzien van de aankomende GLC63 AMG. Anderzijds zijn er altijd enthousiastelingen te vinden voor dergelijke knotsgekke producten dus waarom niet.

Naast de krachtige V8 omvat het klassieke AMG recept een aggresievere bodykit met uitgeklopte wielkasten, vierdelige en vooral luidkeelse uitlaten en een sportief interieur. Daarnaast voorzien de ingenieurs gelukkig ook krachtigere remmen en een aangepast onderstel, kwestie van het immense vermogen goed op het wegdek te krijgen. Vierwielaandrijving – 4MATIC in het Mercedes’ vakjargon – lijkt een daardoor een zekerheid maar we zullen nog even (?) moeten wachten tot nader bericht van Das Haus!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG C63 S Berline!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...