Officieel: Mercedes GLC-Klasse [GLC 350e Plug-in hybrid]

Officieel: Mercedes GLC-Klasse [GLC 350e Plug-in hybrid]Na een carrière van 7 jaar mag de GLK reeds op pensioen, de gloednieuwe Mercedes GLC-Klasse zal die taak vanaf heden op zich nemen!

In navolging van de Mercedes GLA en GLE krijgen we dus ook een GLC-Klasse die, zoals de naam reeds deed vermoeden, technisch gerelateerd is met de magistrale C-Klasse! De GLK voorganger was voorzien van een bijzonder hoekig design, de nieuweling mag uitpakken met een meer zachte vormgeving wat we al voorgekauwd zagen bij de GLC Concept. Mag het wat sportiever of stoerder, vink dan de AMG of Off-Road Line aan! In de catalogus staan er 12 verschillende koetswerkkleuren, in het hoofdstuk velgen vind je dan weer 15 mogelijkheden (tot max 20″) terug. De Mercedes GLC-Klasse is een aanzienlijk groter dan de GLK (+ 12 cm wielbasis) wat voornamelijk de binnenruimte en laadcapaciteit (580 tot 1.600 liter) ten goede komt.

Voor het interieurdesign werd er goed gekeken naar de nieuwe C-Klasse dat hier in bijna identieke vorm aanwezig is, met de aangedikte buitenafmetingen zou er meer dan voldoende plaats moeten zijn voor vijf inzittenden in deze GLC. Naast de opgekuiste middenconsole, overzichtelijke tellers, diverse uitvoeringsvormen/materialen (hout, leder, alcantara, chroom, …) tekent de zwevende (iPad achtige) middenconsole (7″ of 8,4″) hier ook present. Een panoramisch glazen dak zorgt dan weer voor een optimale lichtinval.

Bij de lancering in het najaar zal de Mercedes GLC-Klasse in Europa beschikbaar zijn met vier motoren die allemaal de 4MATIC vierwielaandrijving meekrijgen, later verwachten we diverse toevoegingen in analogie met de het brede motorenaanbod van de C-Klasse. Dieselrijders hebben de keuze uit de GLC 220d (170 pk / 400 Nm) of de GLC 250d (204 pk / 500 Nm), beiden uit de gekende 2.1-liter viercilinder. Aan benzinezijde vinden we een GLC 250 met 211 pk en 350 Nm, een interessante nieuwkomer is de GLC 350e Plug-in Hybrid die 211 pk combineert met 116 elektrische pk’s! Deze versie kan uitpakken met een scherpe CO2 waarde van slechts 60 g/km, zuiver elektrisch zou je ook 32 km moeten afleggen. De 350e krijgt de 7G automaat mee, de overige motoren doen beroep op de efficiëntie van de nieuwe negentraps automaat!

Dankzij nieuwe productietechnologiën en lichtgewicht materialen weegt de GLC minstens 80 kg minder dan zijn voorganger. Onder de Intelligent Drive vlag krijg je alle gekende veiligheidssystemen en snufjes van de C-, E- en S-Klasse, allen staan ze paraat om ongevallen te voorkomen en kwetsuren zoveel mogelijk te vermijden. Met het Air Body Control systeem krijg je een adaptieve demping wat het comfortniveau positief zal beïnvloeden, ook kan je hierdoor gemakkelijker de koffer gebruiken met de meer toegankelijke laadvloed!

De concurrentie met ondermeer de BMW X3, Audi Q5, Porsche Macan en de Range Rover Evoque is niet mals, daarom dat Mercedes de komende maanden blijvend zal innoveren met de GLC-Klasse. Niet enkel een GLC AMG Sport en GLC 63 AMG staan op de planning, ook een GLC Coupé zou kunnen opduiken bij de lokale dealer. Maar zover is het helemaal nog niet, eerst moet deze nieuwe Ster zijn wereldpremière beleven op het komende Autosalon van Frankfurt in september. Nog voor 2016 zou hij al leverbaar moeten zijn, in Duitsland werd er een vanafprijs van €44.506 opgeplakt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...