Spyshots: Mercedes-AMG GT C (2017)

Spyshots: Mercedes-AMG GT C (2017)Zoals de logica het voorschrijft krijgen we ook een gesloten versie van de Mercedes-AMG GT C!

Bij de onthulling van de dakloze Mercedes-AMG GT Roadster uitvoering kregen we per direct een AMG GT C variant! Tegen de veronderstellingen in doelt die C niet op op Comfort of een Club Sport versie, met zijn 557 pk nestelt hij zich tussen de bestaande AMG GT S en aanstormende (mag je gerust letter nemen) AMG GT R!

Nu duiken de eerste prototypes op (tijdens een fotoshoot?) van de AMG GT C in coupévorm, ongetwijfeld nog steeds voorzien van de 4.0-liter V8 die 557 pk en 680 Nm aan de achteras levert! De C maakt het verschil met zijn AMG GT familieleden met de agressieve grille van de R, bredere heupen, een sportuitlaat en straffe velgen. Nieuwkomer is ook vierwielsturing waarmee zowel de wendbaarheid als stabiliteit op respectievelijk lage als hoge snelheden beter is!

Vermoedelijk komt de gesloten AMG GT C de soortgelijke Roadster vergezellen in 2017, prijsmatig zal hij zich ergens tussen de 138.000 euro (AMG GT S) en 170.000 euro (AMG GT R) positioneren.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...