Video: Mercedes-AMG GT R claimt de Nurburgring titel [7 minuten 11 seconden!]

Officieel: Mercedes-AMG GT R [585 pk / 700 Nm]Dat de Mercedes-AMG GT R snél rond de Nurburgring zou zijn was een zekerheid, maar 7’11” is echt wel supersnél!

Die mooie recordtijd van de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio was alreeds indrukwekkend, nu doet Mercedes er een schepje boven met hun nieuwste variant van de AMG GT! Die AMG GT R genoot van vele kilometers ontwikkeling op de Groene Hel waarmee een snelle rondetijd dus vrij logisch is, maar sneller zijn dan een Ferrari 488 GTB is een ongelooflijke prestatie!

Christian Gebhardt, de testpiloot van onze Duitse Sport Auto collega’s, deed de prachtige doch zeer verraderlijke omloop in 7.10,92 minuten op Michelin Pilot Sport Cup 2 rubber. De 4.0-liter V8 levert ook hier 585 pk en 700 Nm terwijl de wagen een specifieke RACE setup heeft voor de betere cicuitprestaties. Met moderne telemetrie en GPS tracking hoeven we niet te twijfelen aan de echtheid van de video, toch vestigt Mercedes-AMG best zelf het record met een officiële poging. Grappig om te zien dat tijdens de recordpoging de AMG GT R vlot ingehaald wordt door een AMG GT3.. Baas boven baas dus, al is die laatste niet straatlegaal!

Zelf proberen kan ook vanaf €170.247!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...