Officieel: Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard [530 pk / 830 Nm]

Officieel: Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard [530 pk / 830 Nm]Na de S600 Guard, de S600 Maybach Guard komt Mercedes nu met de (nog grotere) overtreffende trap, de S600 Maybach Pullman!

Wie op zoek is naar stevige bescherming onder de noemer van een bepantserde wagen kan bij het Mercedes Guard gamma terecht. Die bieden ondermeer een G-Klasse, GLE-Klasse of S-Klasse aan met de nodige bepantsering in verschillende niveau’s, sommigen willen wel wel wat luxe en comfort aan boord van hun rijdende tanks beschermengelen. Daarvoor was er eerst een Mercedes S600 Guard, erna volgde de Mercedes-Maybach S600 Guard en nu komt Das Haus met een soortgelijke Guard variant op basis van de 6,5 meter – !! – lange Pullman uitvoering van de S-Klasse.

Technische details worden er om logische redenen niet vrijgegeven maar gezien het VR9 niveau moet deze S600 Pullman Guard in staat zijn om aanval met een automatisch aanvalswapen (“machinegeweer” in de volksmond) te overleven, net zoals een TNT explosie van 15 kg op minder dan 2 meter afstand. Het totale gewicht komt dankzij de superieure bescherming uit op meer dan 5 ton, Mercedes voorziet zelfs elektrische motoren in de deuren om het openen en sluiten te vergemakkelijken. Visuele verschillen met een reguliere Pullman zijn er niet, de ultieme vorm van (interieur)luxe blijft ook gewoon op post met alle beschikbare mogelijkheden.

Onder de motorkap ligt er steeds een werkwillige 6.0-liter V12 met 530 pk en 830 Nm maar de topsnelheid ligt vast op 160 km/u. De Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard kan de jouwe worden voor ongeveer 1,5 miljoen euro (inclusief btw) maar niet voor midden 2017, dan start pas de productie.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes S500 L!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...