Safety First: Mercedes S600 Guard

Safety First: Mercedes S600 GuardDe Mercedes S-Klasse gaat door het leven als het allerbeste, al heb je soms toch nood aan meer bescherming. Gelukkig bestaat er vanaf heden ook een gepantserde Guard versie!

Sinds jaar en dag levert Mercedes diverse modellen af in Guard uitvoering, voornamelijk de grotere limousines en terreinwagens zijn hiervoor het meest gewild. Staatshoofden, dictators en officiële regeringsleiders zijn logische klanten, maar ook vermogende zakenmannen, sportlui en minder eerlijke personen hebben nood aan verregaande bescherming tegen kogelregen, handgranaten of raketinslagen. Als een van de weinige gepantserde wagens krijgt deze Mercedes S600 Guard de VR7-rating, waarmee hij vrijwel alles moet overleven mochten de 530 pk uit de 6.0-liter V12 niet volstaan.

Snel zal deze imposante Duitser ongetwijfeld zijn, maar je moet wel in acht nemen dat de vele verstevigingen duidelijk hun invloed zullen hebben op het rijgedrag. Zo werd er centimeters staal toegevoegd aan het carrosserie-opbouw, werden de ramen vervangen door kogelwerend glas van 10 cm dik en kan de brandstoftank zichzelf herstellen wanneer deze toch beschadigd zou worden. Daarnaast is het hele interieur hermetisch afgesloten van de buitenwereld waarmee een gasaanval ook weinig succesvol zal zijn.

Op het gebied van comfort en rijervaring moet je gelukkig geen toegevingen doen, met een goed opgeleide chauffeur achter het stuurwiel kan jij in alle rust en stilte genieten van een sublieme audio-installatie, zalige fauteuils en een hightech omgeving. Het prijskaartje van de S600 Guard zou wel ongeveer verdubbelen ten opzichte van een reguliere S600. Die is al de jouwe vanaf €168.674! Later zal er ook een verlengde S-Klasse Pullman opgenomen worden in de Guard catalogus, neem dus nog niet te snel een beslissing!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...