Productie Ford GT met twee jaar verlengd

Officieel: Ford GT Concept 2015Meer dan 6.000 aanvragen liepen er binnen voor de gloednieuwe Ford GT waarvan er slechts 500 exemplaren voorzien waren. Nu laten de Amerikanen weten dat er twee extra productiejaren voorzien zijn, dubbel zoveel gelukkigen dus?!

Gewoon (snel) naar de Ford dealer Store op de hoek van de straat lopen met een grote zak geld (ongeveer 500.000 euro) was niet voldoende om de nieuwe Ford GT sportwagen op de kop te kunnen tikken. Je moest – Tomorrowland gewijs – door een volledig registratieproces waarbij je jouw huidige garage en ervaringen met de Blauwe Ovaal moest opsommen.

Ook was Ford zeer geïnteresseerd in je social media gebeuren (volgers, likes, influencers, …) net zoals het vooropgestelde aantal kilometers je jaarlijks zou doen met de aanstaande Ford GT. Bijzonder omslachtig en ergens ietwat wereldvreemd, toch was dit “de ideale manier” om de wagen exclusief te houden. Maar liefst 6.506 aanvragen werden er volledig ingevuld en dus waren er 6.000 ongelukkigen die geen positieve feedback kregen.

Om die nu terug gelukkig te maken is de productie van twee jaar naar vier jaar gegaan. Tijdens de eerste twee jaar wordt er gebouwd aan de initiële 500 Ford GT’s en in het derde jaar verdelen ze de beschikbare slots (ongeveer 250 wagens) over diegene die ernaast grepen. Voor het vierde productiejaar zullen ze begin 2018 het registratieproces terug openstellen!

Ford bevestigde ook hun sportieve aspiraties met de nieuwe GT, in de komende jaren zullen ze actief deelnemen in het IMSA (International Motor Sports Association) en World Endurance Championship (WEC) racegebeuren!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...