Officieel: Ford GT Concept

Officieel: Ford GT Concept 2015Ford verrast ons op het Autosalon van Detroit (NAIAS) met de heerlijke GT Concept.

Elke autoliefhebber kent ongetwijfeld de vorige Ford GT en GT40 supercar, maar momenteel blijft het bij de Blauwe Ovaal voornamelijk bij veel gezinswagens, wat spannende ST-varianten en de legendarische Mustang. Over een jaar zou daar echter een productievariant van deze GT Concept kunnen bijkomen, waar beslist niemand rouwig zal om zijn! Wat een wagen! Het platte design komt voornamelijk de aerodynamica ten goede en het geoefende oog herkent heel wat historische Ford verwijzingen.

Motorisch blijft momenteel nog bij een “TwinTurbo V6 Ecoboost met meer dan 600 pk”. Weliswaar geen V8 meer, al klinkt dit sowieso niet slecht. Een sportautomaat met zeven verzetten moet deze kracht kunnen overdragen richting de achteras, maar gelukkig kunnen de 20″ Michelin Pilot Super Sport Cup 2’s heel wat aan.

Voor het interieur van deze Ford GT Concept koos men voor een F1 geïnspireerd stuurwiel, een digitaal instrumentencluster en het Ford SYNC systeem van de derde generatie! Ford heeft plannen om maar liefst 12 sportieve Ford Performance modellen (Focus RS, Shelby GT350R, …) op de markt te brengen tegen 2020, wij zijn alvast benieuwd!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...