Ford gaat in 2016 terug racen in de 24u van Le Mans!

Ford gaat in 2016 terug racen in Le Mans!Ford staat volgend jaar op de startgrid van het Le Mans gebeuren met de brutale GT!

Dit weekend is het feest nabij het Circuit de la Sarthe want daar staat alles weer in het teken van de 24u van Le Mans race. In de koninginnenklasse strijden Toyota, Audi en Porsche dit jaar om de eindoverwinning, iets toegankelijker is de Le Mans Grand Touring Endurance klasse waarbij Porsche, Ferrari, Aston Martin, Lamborghini, BMW en zelfs Chevrolet elkaar bekampen op het 13,63 kilometer lange circuit in Frankrijk. Volgend jaar mogen we daar dus Ford bijrekenen die met een race-afgeleide van de nieuwe Ford GT, niet toevallig zal het dan 50 jaar geleden zijn dat de Blauwe Ovaal het beste resultaat (#1, #2 én #3) ooit behaalde met de toenmalige GT!

Motorisch moet alles nog gehomologeerd worden om een eerlijke race te verkrijgen tussen de diverse racebolides, onderhuids blijft de 3.5-liter V6 EcoBoost wel trouw op post. Om de Ford GT racecar ietwat strijdvaardig te maken kreeg hij een reusachtige spoiler, vierdubbele uitlaat en diffuser achteraan mee. Vooraan werd de bumper aangepast in functie van de aërodynamica, de ervaring die ze hier opdoen zou later dan moeten doorvloeien naar updates voor de straatlegale Ford GT die ongeveer tegelijk voorgesteld zal worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...