Spyshots: Aston Martin DB11 Coupe (2016)

Spyshots: Aston Martin DB11 Coupé (2016)Vorige week kregen we de eerste info omtrent de krachtbron en soundtrack, nu zien we een prototype van de aankomende Aston Martin DB11!

Na een bijzonder lange staat van dienst ging de Aston Martin DB9 recentelijk op pensioen, intussen werken de Britten naarstig door om tijdig met een opvolger naar buiten te komen. Dit zal normaal gezien gebeuren op het aankomende Autosalon van Genève begin maart 2016, wij tekenen alvast present om de onthulling van zeer dichtbij te beleven!

Desigmatig kunnen ze moeilijk wegsteken dat onder de Bridgestone camouflage (alles is goed om de ontwikkeling te sponsoren) een Aston Martin schuilt, toch herkennen we hier en daar wat stijlinvloeden van de DB10 (de dienstwagen van James Bond in SPECTRE), de DBX crossover en het CC100 verjaardagsconcept. Sinds vorige week weten we ook dat Aston Martin de atmosferische blokken achterwege laat en kiest voor een gloednieuwe 5.2-liter grote V12 met twee turbo’s, ongetwijfeld goed voor vermoedelijk 500 à 600 pk.

Desondanks de technische partnership met de slimme Duitsers van Mercedes-AMG besloot Aston Martin toch zelf bijna alle nieuwe onderdelen te ontwikkelen, denk maar aan een onderstel, ophanging en automatische versnellingsbak al zou die laatste toch van specialist ZF komen. De investeringen hierin zouden later goed kunnen renderen met de komst van de DBX en nieuwe generatie V8 Vantage. Qua interieur en infotainment zouden de stijlvolle Britten wel wat shoppen bij hun nieuwe Mercedes’ vrienden.

Dankzij die innige band verwachten we dat de DB11 later ook met een krachtige V8 naar buiten zal komen, met onze recente AMG GT rijtest in het achterhoofd kunnen we dergelijke variant enkel maar toejuichen. Een voormalig topingenieur van Lotus werd aangesteld om de rijkwaliteiten ook perfect op punt te zetten, geen onbelangrijke zaak in GT slash sportwagenland.

De productie zou deze zomer pas opstarten dus hoeven we nog niet direct naar de dealers – in Brussel of Antwerpen – te hollen, ergens in 2017 verwachten we een dakloze Volante uitvoering. Tegen 2020 is de tijd dan rijp voor een nieuw Vanquish vlaggenschip op basis van de nieuwe DB11, maar dat is nog allemaal toekomstmuziek.. Afspraak in Genève!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...