Aston Martin V8 Vantage
We weten al langer dat een samenwerking tussen Aston Martin en Mercedes niet veraf is, de plannen worden nu iets concreter.

David Richards, één van de grote investeerders in Aston Martin, verkondigde in mei al dat het Britse luxemerk in gesprek is voor onder andere een nieuwe motorleverancier. Momenteel werkt Aston Martin nog nauw samen met Ford, dat levert momenteel nog de V8 en V12 motor voor de Vantage en DB9/DBS. Maar vanaf 2012 zou Aston Martin naar een nieuwe partner moeten zoeken.

Volgens ingewijden zou Mercedes de grootste kanshebber zijn om een deal met Aston Martin te sluiten. De nieuwe samenwerking – door de Duitsers bijgenaamd “Project Alligator” – zou zowel de aankoop van motoren, hybridemotoren, transmissies en wagenplatformen omvatten. 

Zo zou de door AMG handgemaakte 6.2 liter V8 motor in de Aston Martin V8 Vantage plaatsnemen en zal Mercedes een diesel en hybride motor leveren voor de toekomstige Aston Martin Rapide. Ook de nieuwe automatische achtbak van Mercedes zou interessant kunnen zijn voor Aston Martin. Meer details komen ongetwijfeld later.