Officieel: BMW M2 Coupe (F22) [370 pk / 465 Nm]

Officieel: BMW M2 Coupé (F22) [370 pk / 500 Nm]De sportiefste instapper van het BMW M gamma is niet langer de 1M Coupé, lang leve de gloednieuwe M2 Coupé!

Slechts 2.700 exemplaren van de BMW 1M Coupé werden er geproduceerd en deze blinken stuk voor stuk uit in diepgaande sportiviteit en een speels weggedrag, ideaal voor wie een M3 of M4 toch net wat te hoog gegrepen was. Met de komst van de 2-Reeks Coupé was het ook duidelijk dat deze driedeurs op een bepaald moment de magische M letter opgespeld ging krijgen, in afwachting moesten we het doen met de M235i die ook zeker niet slecht was. Maar nu heeft BMW de absolute topper van de 1-Reeks / 2-Reeks familie gelanceerd, in het voorjaar van 2016 is deze M2 in de showroom te bezichtigen.

Dat zal in één van de vier beschikbare kleuren (Long Beach Blue, Alpine White, Black Sapphire en Mineral Grey) zijn en direct te herkennen aan het aangedikte uiterlijk. Stoere 19″ velgen, dikke bumpers, een scherpere grille met grotere luchtinlaten, Xenon verlichting, een strakke diffusor en vier aanwezige uitlaatpijpen achteraan, het gekende recept voor een BMW M product.

Zo’n scherper voorkomen is altijd leuk maar met de uitgebreide personalisatiecatalogus kan je van gelijk welke 220d Coupé ook een eyecatcher maken. Omdat verschil er steevast moet zijn krijgt de M2 die befaamde 3.0-liter zes-in-lijn TwinPower Turbo mee die hier 370 pk en 465 Nm (500 Nm in overboost!) weet te produceren. In dit segment zien we wel vaker dergelijk cijfermateriaal, toch is de nieuwkomer sterker dan de vorige generatie M3’s en dat zal de laatste twijfelaars nu ook wel over de streep trekken.

Standaard komt de BMW M2 met een handbak met zes versnellingen, optioneel kan je de zeventrap DCT automaat krijgen. Over de befaamde stoplichtsprint doe je slechts 4,5 seconden, bij 250 km/u – of 270 km/u wanneer het optionele M Driver’s Package is aangevinkt – bereik je de topsnelheid. In theorie ligt het verbruik op een achttal liter benzine per 100 km, met enige vorm van sportiviteit kan je daar nog wat liters bijdoen.. Een Belgische prijs werd nog niet vrijgegeven, reken toch best op een kleine €60.000!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...