Autosalon van Frankfurt 2015 Live: Overzicht deel 3

Autosalon van Frankfurt 2015 Live: Overzicht deel 3Bekijk hier deel 3 van onze verslaggeving omtrent het Autosalon van Frankfurt met Rolls-Royce, Ssangyong, Infiniti, Smart en Dacia!

Normaliter worden we bij Rolls-Royce kwalitatief verwend met unieke bespoke versies en special editions, dit jaar krijgen we een volledig nieuw model in Frankfurt. De Dawn positioneert zich als luxueuze cabrio naast de Wraith coupé en Ghost limousine, de softtop laat zich bedienen tot 50 km/u en neemt slechts 22 seconden in beslag om zich te transformeren. Torenhoge prestatiecijfers zoals bij de Wraith hoeven niet bij de Rolls-Royce Dawn, toch levert de gekende 6.5-liter V12 een gezonde 563 pk en 780 Nm! De afwerking – en uitstraling – is naar goede gewoonte piekfijn in orde, vanaf de lente 2016 zullen we deze imposante cabrio ongetwijfeld zien opduiken bij menig jetset evenement!

SsangYong grijpt deze editie van het Autosalon van Frankfurt – IAA in de volksmond – aan om de nieuwe 1.6-liter dieselmotor te presteren voor de hippe Tivoli. Met 115 pk en 310 Nm heb je ongetwijfeld voldoende punch om deze Koreaan in beweging te houden, zowel voor de transmissie (automaat of handbak) of aandrijving (voor- of vierwiel) blijft de keuze aan jou! Met de XLC Air Concept geeft Ssangyong reeds aan dat we binnenkort een grote(re) Tivoli mogen verwachten, de XAV Adventure Concept kijkt op zijn beurt uit naar een waardige opvolger voor de Korando!

Na de Europese lancering van de Q50 en Q70 met een interessante dieselmotor komt Infiniti, de luxetak van Nissan, met een volledig nieuw model voor onze markt. De Q30 is gebaseerd op de Mercedes A-Klasse maar kan uitpakken met een behoorlijk dynamisch voorkomen. Motorisch rekenen de Japanners op een 1.6-liter benzine (120 pk of 155 pk), een 1.5-liter (110 pk) diesel of 2.1-liter (170 pk) diesel die beiden standaard gekoppeld worden aan een manuele zesbak. Een automaat dubbele koppeling en zeven versnellingen is optioneel beschikbaar. Nog voor het einde van het jaar moet deze Infiniti Q30 opduiken bij de dealer, kort erop volgt een QX30 crossover.

De hippe youngsters van Smart verkondigen maar al te graag in Frankfurt dat de volgende zomer eentje wordt om naar uit te kijken. Wie begin 2016 zijn handtekening plaatst onder een bestelbon voor de nieuwe ForTwo Cabrio kan genieten van het zomerse cabriogevoel in combinatie met de extreme wendbaarheid, geniale parkeermogelijkheden en een leuk weggedrag. Het ombouwproces van de coupé naar cabrio modus gaat gemakkelijker dan ooit, de steunpilaren kan je bovendien gemakkelijk opbergen in de koffer zonder aan bagageruimte te moeten inboeten. Motorisch blijft het bij het bestaande aanbod, een 1.0-liter met 70 pk of een 0.9-liter met 90 pk met de keuze tussen een manuele vijfbak of automaat met zes versnellingen. De personalisatiemogelijkheden blijven ook bij deze Smart ForTwo Cabrio legio! De Smart ForRail is hier niet aanwezig, bummer!

Na het afgelopen feestjaar komt Dacia naar buiten met eens iets anders dan de interessante Anniversary modellen. Zo krijgt de populaire/stoere Duster een kleine update met enkele uiterlijke nieuwigheden (kleuren, velgen, …), ook aan de binnenzijde krijgen we betere materialen, nieuwe zetelbekledingen en een update voor het navigatiesysteem. Het motorengamma werd daarnaast wat opgefrist en de Roemenen introduceren maar al te graag een automatische transmissie die later dit jaar ook beschikbaar wordt op de rest van het gamma.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...