Autosalon van Geneve 2015 Live: Overzicht deel 5

Autosalon van Genève 2015 Live: Overzicht deel 5Bekijk hier deel 5 van onze verslaggeving omtrent het Autosalon van Genève met Toyota, Mercedes, Smart, Renault, Touring Superleggera, Peugeot en Mitsubishi.

Auto’s op waterstof zijn nog behoorlijk moeilijk te vinden, Toyota wil dat de komende jaren veranderen met de Mirai Sedan. Enkele jaren geleden deden ze het ondenkbare reeds met de Prius, wie weet lukt het de Japanners nogmaals om deze milieuvriendelijke brandstofvorm ingeburgerd te krijgen. Na de Yaris en AYGO was het bovendien aan de Auris en Avensis om een facelift te krijgen, eveneens terug te vinden op het Autosalon van Genève.

In tegenstelling tot de bedroevende line-up bij een rechtstreekse concurrent toont Mercedes hoe het wél moet! Een verrassende nieuwigheid (V-Klasse Plug-in Hybrid), enkele wereldpremières (AMG GT3, C350e, Maybach Pullman) en de GLE Coupé + AMG Sport lijn die voor het eerst naar Europa komen. Daarnaast ook een opmerkelijke voorbode voor de G500 4×4 en een eervolle SL-Klasse!

Peugeot bracht weinig verrassingen mee, maar geeft de 208 wel een deugddoende facelift voor opnieuw enkele jaartjes dienst. Naar traditie brengen de Fransen ook een concept mee en zorgen GT-Line uitvoeringen voor een sportief tintje.

Bij Mitsubishi staat de nieuwe L200 in de kijker, na onze eerdere rijtest zijn de verwachtingen alvast hooggespannen. Bovendien hebben de Japanners ook een funky Concept XR-PHEV II meegebracht. Zouden ze werken aan een kleinere plug-in hybride?

Van de compacte Smart ForTwo en ForFour krijgen jullie binnenkort een eigen rijtest voorgeschoteld, op de beursvloer in Zwitserland maakten we ondertussen al kennis met de nieuwe familietelg: Brabus ForTwo. Behoorlijk aangedikt met stoere velgen, een bredere bodykit en een centrale uitlaat, het kleurrijk interieur kon je al verkrijgen bij de conventionele Smart modellen. Momenteel is het wel enkel show but no go, de 0.9-liter driecilinder blijft het doen met 90 pk en 133 Nm. Later verwachten we wél een 120 pk tellende stadshooligan.

De Italianen van Touring Superleggera brengen in Genève naar goede gewoonte een knappe bolide, ook dit jaar weten ze te overtuigen. Op de stand staat er een een Berlinetta Lusso op basis van de Ferrari F12 Berlinetta, ook de compacte Mini Superleggera Vision kan je er terugvinden. Wie weet komt MINI binnenkort wel met een dergelijke familietelg, wij zijn alvast fan!

Kadjar, Kadjar, Kadjar! Dat is het waar het om draait in Zwitserland bij Renault, niet toevallig geïnspireerd op het meest succesvolle model van zusterbedrijf Nissan. Met torenhoge populariteit voor dergelijke compacte SUV’s kan het niet anders dan aanslaan, de schattige Captur deed het hem toch voor. De grote Espace mag als vlaggenschip natuurlijk niet ontbreken, daarnaast stellen de Fransen ook nog de Clio Trophy RS voor en krijg de Zoé een krachtige elektromotor waarmee de autonomie tot 240 km stijgt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...