Autosalon van Geneve 2015 Live: Overzicht deel 4

Autosalon van Genève 2015 Live: Overzicht deel 4Bekijk hier deel 4 van onze verslaggeving omtrent het Autosalon van Genève met Lamborghini, Ssangyong, Mazda, Porsche, Seat, MINI en Volvo.

Naast twee stoere Huracan’s en een spierwitte LP700 Pirelli Edition showt Lamborghini in Genève de spiksplinternieuwe Aventador SV! Met een stevige gewichtsreductie en een tikkeltje meer vermogen moet deze LP750-4 SV het beste van de V12 reeks voorstellen.

Mazda heeft met de CX-3 een interessant wapen voor de markt der compacte crossovers. De lijn is sexy, de technologie volledig SKYACTIV. Verder zien we ook hier de in Brussel voorgestelde CX-5, Mazda2 en Mazda6 2015. Met de lente in aantocht kijken we tot slot vol afwachting uit naar een eerste rijtest met de nieuwe MX-5.

Dit internationaal autogebeuren is behoorlijk belangrijk voor Ssangyong, hier presenteren ze namelijk voor het eerst hun Trivoli crossover/SUV aan het publiek. Designmatig maken de Koreanen meer dan grote sprongen voorwaarts, met aangenaam interieur en een 1.6 benzine- en dieselmotor hebben ze alles in huis om de Trivoli tot een succesnummer te promoveren.

Porsche bewijst dat racen nog steeds in de genen zit ingebakken met de langverwachte Cayman GT4. Haters gonna hate, maar dit is anno 2015 lang geen 911 voor minder gefortuneerden meer. De 3.8-liter zit middenin op de ideale plaats en levert 385 pk, goed voor een topsnelheid van net geen 300 km/u. Neem er de compacte afmetingen en het lagere gewicht bij en je bekomt een meer dan geslaagd circuit-recept. Daarnaast presenteren de Duitsers eindelijk de eveneens langverwachte GT3 RS die sneller, lichter, krachtiger maar vooral scherper is dan zijn soortgenoten.. Spoiler alert!

Seat verrast op het Autosalon van Genève met een gloednieuwe 20v20 crossover, naar goede gewoonte gebasseer op bekende (Tiguan) bouwstenen uit de grote Volkswagen Group. Momenteel slechts een concept maar een productiemodel lijkt er aan te komen gezien het succes van dergelijke modellen in Europa. Maar misschien moeten ze het oranje wel schrappen uit de optiecatalogus?

Bij MINI is het in Genève maar povertjes, want de Countryman Park Lane is hun enige bijdrage. Een special edition van een oud model om toch nog wat exemplaartjes te slijten?

De Zweden stellen in Zwitserland hun toekomst visie voor met ondermeer de volledige XC90 familie voor in aanwezigheid van de nieuwe S60 en V60 Cross Country. Ook de gloednieuwe Volvo V60 D5 Twin Engine Special Edition is aanwezig!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...