Autosalon van Geneve 2015: Top 5

Autosalon van Genève 2015: Top 5Het Autosalon van Genève biedt traditioneel tientallen nieuwigheden, maar wij geven jullie graag onze persoonlijke top 5.

TDB

1. Ford GT Concept

Geen enkele teaser, geen enkel lek, maar gewoon eventjes op de beursvloer van Detroit met een geniale opvolger van de Ford GT komen aandraven. Ik stond al versteld van de foto’s, maar laFord in levende lijve aanschouwen raakte nog enkele andere snaren. Zonder magistrale V8 ditmaal, maar een V6 TwinTurbo met meer dan 600 pk past meer bij de absolute top der automobielen anno 2015. Laten we allen maar smeekmailtjes beginnen sturen naar Ford om deze vierwieler zo snel mogelijk in productie (en naar Europa) te brengen.

2. Porsche Cayman GT4

De 911 GT3 RS mocht dan wel de ‘verrassing’ zijn bij Porsche, de Cayman GT4 heeft onderhuids heel wat 911 maar dan met het hart op de juiste plaats. De 3.8-liter flat-six uit de 911 Carrera S levert 385 pk, de cijfertjes 4,4 en 295 zeggen genoeg. Het prijskaartje is met 88.451 euro niet mals, maar voor de 911 GT3 RS zal je meer dan het dubbele moeten neertellen. Groter is tot slot niet altijd beter…

3. Aston Martin Vulcan

Al helemaal onbetaalbaar is de Aston Martin Vulcan, waarvoor je zo’n 2,8 miljoen dollar zal moeten neertellen. Niet geschikt voor onze portemonnee noch voor de weg, want de 7.0-liter V12 met meer dan 800 pk mag alleen losgelaten worden op het circuit. De lijnen spreken tot slot tot de verbeelding…

4. Ford Focus RS

Iets minder verfijnd oogt de Focus RS, des te ingenieus zit hij weer in elkaar. Als Focus-rijder en liefhebber mocht deze absoluut niet in de top 5 ontbreken, sterker nog: de vorige RS was zelfs het begin van mijn GroenLicht-ervaring. De pruttelende vijfcilinder ging jammer genoeg met pensioen, maar de nieuwe 2.3-liter EcoBoost zorgt met meer dan 320 pk voor voldoende pit. Zij die op voorwielaandrijving gokten hadden het tot slot mis, Ford verdeelt de 430 Nm koppel majestueus over de vier wielen.

5. Mazda CX-3

Onder alle meest onderschatte merken is Mazda hetgeen mij het meest bekoort. De geschiedenis van de MX-5 spreekt voor zich, maar ook de Mazda6 en Mazda3 zijn uitstekende en betrouwbare wagens die er ondertussen ook nog eens heel knap uitzien. Hetzelfde geldt voor de CX-3, die ondanks zijn late komst hopelijk toch wat klanten kan overtuigen met zijn sexy lijnen. De Nissan Juke mag terecht ongerust zijn.

BNNY

1. Alfa Romeo 4C Spider

Na ons avontuur met de Alfa Romeo 4C Coupé liet de sportieve Italiaan een blijvende indruk na. Met de Spider hetzelfde traject afhaspelen met de haren in de wind én een nog duidelijkere soundtrack, waar moeten we tekenen?

2. Mercedes C 350 e

Voor de AMG en Maybach uitvoeringen bij Mercedes zal het waarschijnlijk bij dromen blijven, gelukkig hebben de Duitser een reusachtig aanbod met enkele CO2 kampioenen. Normaliter staat zo’n model garant voor een beperkt vermogen, de C 350 e toont dat het anders kan met een zuinige inborst. We zijn wel benieuwd wie het normverbruik zal kunnen benaderen..

3. Ssangyong Trivoli

Na een periode van redelijk unieke vormgeving lijkt Ssangyong nu toch wel op het goede pad ingeslagen zijn. De Korando was een overgangsmodel, de komende Trivoli zagen we in Genève eindelijk na tientallen concepten. Een compacte crossover, leuk interieur en een scherpe prijs, daarmee moet het merk toch aan de slag kunnen in Europa.. als het dealernet toch wat breder wordt!

4. Infiniti QX30 Concept

Nog zo’n merk dat smeekt om Europese expansie! Gezien het importeren van reusachtige SUV’s en imposante sedan’s hebben ze bij Infiniti door dat we in Europa wachten op strakke berlines en knappe crossovers. Deze laatste zal het eerstvolgende wapenfeit zijn onder de Q30 noemer, kort erop volgen nog een QX30 crossover en een Q60 Coupé!

5. Pagani Huayra

Ondertussen al enkele jaren onder ons en ook al uitverkocht, toch blijft de Pagani Huayra zo’n heerlijke creatie. Niet enkel raakt de 6.0-liter V12 “de juiste snaar, elk detail aan de binnen en buitenzijde lijkt te kloppen. Nu is het uitkijken naar de dakloze Huayra Roadster en een track focused Huayra R, wie weet wat Horacio nog wel uit zijn modieuze mouw kan schudden?

Geneve-overzicht-1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...