Officieel: Lotus Evora 400

Lotus Evora 400
Lotus toont in Genève de snelste Lotus ooit: de Evora 400.

Lotus is ondertussen al lang afgestapt van de ambities voorgesteld op het Autosalon van Parijs in 2010, maar in Genève krijgen we toch nog eens iets nieuws te zien. Nuja nieuws, de Evora kenden we eigenlijk al, maar deze Evora 400 is een soort van facelift met tegelijk een motorische upgrade.

De 3.5-liter V6 levert dankzij een supercharger immers 406 pk en 410 Nm, waarmee de Evora 400 de snelste Lotus ooit wordt. Het traditionele sprintje wordt afgewerkt in 4,1 seconden, de topsnelheid bedraagt 300 km/u. Schakelen gebeurt via een manuele zesbak of een zestraps automaat. Doe je zelf het werk, dan krijg je standaard ook nog eens een standaard sperdifferentieel mee.

Verder rijdt de Evora 400 op een aangepast aluminium chassis dat zo’n 22 kilogram minder weegt dan dat van de voorganger. De ophanging en de remmen werden geoptimaliseerd, Lotus monteerde een nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten en LED dagrijlichten werden geïnstalleerd. Achteraan vinden we een geventileerde achterbumper, een diffuser en een driedelige spoiler. Tot slot werden de spiegeltjes aangepast en worden de 19/20-inch lichtgewicht aluminium velgen omhuld door Michelin Pilot Super Sport banden.

Binnenin ging Lotus iets drastischer te keer en krijgt de Evora een volledig nieuw dashboard, een herziene middenconsole en een verbeterd instrumentenpaneel. De materialen werden opgewaardeerd, het stuurwiel bestaat grotendeels uit magnesium en het vernieuwde infotainmentsysteem is vanaf nu standaard bij het ondertekenen van een orderbon. De eerste leveringen zullen weliswaar pas zijn voor augustus.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...