Belgische Tesla Supercharger laadpalen nu ook voor iedereen toegankelijk!Na een succesvol pilootproject in Nederland opent Tesla haar Belgische Supercharger laadpalen voor alle elektrische auto’s!

Het eigenste Supercharger netwerk van (super)snelle laadpalen was een van dé krachtigste Tesla troefkaarten. CEO Elon Musk had reeds aangegeven dat ze op termijn opengesteld konden worden voor andere merken. Na een gesmaakt proefproject bij onze Noorderburen is dat nu het geval met de publieke beschikbaarheid van krachtige Superchargers in België, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Spanje en Zweden. Ons land krijgt daarmee in één klap 141 snelle laadpunten bij op 9 locaties. Enkel in Europa zijn er al 200 Supercharger locaties (met 2.900 laadpunten) waarmee Tesla het grootste publiek toegankelijke snellaadnetwerk heeft.

Mits je EV voorzien is van een CSS contactpunt kan je bij de Tesla Supercharger terecht. Via de app maak je eenvoudig een account aan en vervolgens moet je enkel nog een betaalkaart koppelen. Momenteel hanteert Tesla een tarief van 0,70 euro per kWh. Al is er ook een abonnementsformule voor 12,99 euro per maand waarbij je slechts 0,55 euro hoeft te betalen. Tesla’s betalen zelf nog steeds minder. Prijzen kunnen ook steeds schommelen, het gehanteerde tarief is goed zichtbaar (net zoals de beschikbaarheid) in de app.

Ter verduidelijking, momenteel gaat het enkel omtrent de Belgische Tesla Superchargers in Antwerpen, Aarlen, Edegem, Heusden-Zolder, Lokeren, Namen, Remouchamps, Verviers en Waver. Hopelijk volgen die in Diegem, Brugge, Kortrijk, Aalst, Nijvel en Machelen ook spoedig.

Meer informatie staat hier.