Tesla zet Supercharger laadnetwerk open voor andere merken (2021)Als proefproject opent Tesla haar (hyper)performant Supercharger laadpunten op 10 locaties in Nederland.

Als EV pionier heeft Tesla het iets gemakkelijker dan andere autoconstructeurs om het cliënteel te overtuigen. Tegelijk hadden ze vanaf het begin al door dat een dergelijke switch enkel kon lukken met een adequaat laadnetwerk.

Anno 2021 zijn de vele krachtige en strategische geplaatste Superchargers een grote troefkaart van de Amerikaanse autobouwer. Wereldwijd zijn er maar liefst 2.500 Supercharger locaties met meer dan 25.000 laadpunten beschikbaar.

Geruime tijd konden eigenaars van een Model S en Model X hier zowaar gratis terecht voor een snelle laadbeurt, voor de Model 3 en Model Y werd er slechts een beperkt tarief aangerekend. Die Tesla-exclusiviteit gaat binnenkort op de schop, in Nederland werd er een proefproject opgezet.

Zo kunnen elektrische wagens (met CCS laadpoort) van andere automerken op 10 locaties bij onze Noorderburen terecht voor de nodige kW’s. De Tesla applicatie op je slimme telefoon volstaat, mits een gekoppelde kredietkaart natuurlijk. Het gehanteerde tarief schommelt per locatie terwijl Tesla ook al de mogelijkheid biedt om goedkoper te laden via een abonnementsformule.

Hoe lang het opgestelde Tesla Supercharger proefproject loopt is niet direct duidelijk. Wie het zelf wil uitproberen moet richting Sassenheim, Apeldoorn (Oost), Meerkerk, Hengelo, Tilburg, Duiven, Breukelen, Naarden, Eemnes of Zwolle. Meer informatie staat op de Tesla website!