Sterckx - De Smet opent Lotus Brussels showroom in Zellik (2022)Met de opening van de gloednieuwe Lotus Brussels showroom in onze hoofdstad versterkt de befaamde Britse autobouwer haar Belgische connectie!

Nadat ze eerder reeds Volvo, Polestar en LEVC aan de Brusselse man/vrouw brachten heeft Sterckx – De Smet er een nieuw juweeltje bij. Dit in de vorm van een gloednieuwe (knappe!) Lotus Brussels showroom. Zowel voor het onderhoud als aankoop/verkoop ben je hier van harte welkom.

Per direct het derde Belgische verkooppunt van de sportieve Britten uit Hethel na Oostende (Thierry Verhiest) en Antwerpen (Frederic Koninckx). Behoorlijk opmerkelijk gezien het beperkte verkoopspotentieel, in 2021 werden er slechts 41 exemplaren op Belgisch kenteken gezet! Gelukkig is zo’n Lotus behoorlijk waardevast en floreert de (internationale) tweedehandsmarkt.

Anderzijds staat Lotus aan de vooravond van een veelbelovend hoofdstuk in haar bijna 75 jaar bestaan. Het volledige gamma (Elise, Evora en Exige) werd namelijk op pensioen gestuurd, in ruil verscheen de Emira sportwagen op het toneel. Zowel verkrijgbaar met een AMG viercilinder als Toyota V6, beiden 400 pk sterk. Voor het eerst werd er (relatief sterk) ingezet op comfort en gebruiksgemak zoals geluidsisolatie, een hightech infotainmentsysteem, rijhulp, kofferruimte en zelfs bekerhouders! Dit zonder de befaamde rijdynamiek te verloochenen.

Zeer binnenkort zal de “Type 132” codenaam zich vertalen in een zuiver elektrische SUV terwijl er ook nog steeds die flamboyante Evija hypercar met 2.000 pk. Hopelijk verschijnt die binnenkort ook bij Lotus Brussels in Zellik! Net zoals Volvo en Polestar is Lotus eigendom van het Chinese Geely.

Meer informatie (adres, openingsuren, diensten, contactgegevens, …) van Lotus Brussels staat op hun website!