Overzicht: Wat rijden de F1 piloten zoal?

Overzicht: Wat rijden de F1 piloten zoal?Op het werk rijden deze heren met de allersnelste bolides op aarde, maar met wat rijden ze in hun vrije tijd?

Als je de helft van het jaar op reis bent voor de koninginneklasse van het racegebeuren tussen wereldsteden, een passage in de woestijn of een Prinsendom heb je waarschijnlijk al voldoende snelheid gemaakt om het wat rustiger te doen in de vrije tijd. Toch zijn deze heren perfecte uithangborden voor hun teams en bijhorende straatmodellen, vandaar dat ze frequent voorzien worden van de nieuwste sportwagen of special edition om zo wat buzz te creëren.

Na een onderzoek van onze Duitse collega’s zien we hier en daar enkele bijzondere bolide’s staan bij iemand van wie je het niet direct zou verwachten! Gezien dit weekend de Formule 1 Grand Prix van Spa-Francorchamps wordt gereden kan je dus heel wat knappe bolides tegenkomen in de Ardennen, zowel op het circuit als naast de box offices. (via AuS)

– De keizer van de F1, Bernie Ecclestone, is nogal gesteld op luxe en vermogen koos daarom voor de Mercedes S65 AMG. Het zal je niet verwonderen dat hij een mooie parkeerplaats wist te bemachtigen, meestal plaatst hij zijn wagen gewoon knal voor zijn kantoor achteraan de pitlane.

– Regerend wereldkampioen Vettel heeft ook meer dan keuze genoeg. Als Director of Performance van Infiniti heeft hij het maar voor het kiezen, al zien ze hem het liefst rondtuffen in zijn eigenste FX Vettel Edition. Daarnaast heeft hij opmerkelijk genoeg een Mercedes SL65 AMG Black Series en een BMW X5, volgens de laatste geruchten kocht hij recentelijk nog een Ferrari California T. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo deed het vroeger met een Volkswagen Golf GTI en GTD, al hopen we dat hij ondertussen iets anders meekreeg.

– Bij Mercedes zijn ze dit jaar bijzonder gelukkig met hun straffe prestaties, ook naast de grid hebben ze bijzonder krachtige bolides ter beschikking. Nico Rosberg kreeg als bedrijfswagen een SLS Roadster en een GLK kado, ideaal voor zowel plezier als zakelijke uitstapjes. Om het groene imago van Mercedes wat op te poetsen werd er ook een elektrische Smart afgeleverd. Lewis Hamilton verkiest frequent een snelle motorfiets gezien het drukke verkeer in Monaco, al staat er ook een GL-Klasse en SLS Black Series op hem te wachten. Het beste speeltje blijft waarschijnlijk zijn unieke Pagani Zonda 760LH, niet toevallig voorzien van een krachtbron uit de AMG rekken!

– Bij de Scuderia Ferrari zien ze het liefst dat hun piloten in een eigen bolide rijden, gelukkig hebben ze genoeg keuze. Fernando Alonso zou zich dagelijkse tegoed doen aan een Ferrari FF, daarnaast staat er ook een Maserati GranCabrio of Jeep Grand Cherokee SRT8 paraat. Om concerngenoot Abarth ook in de spotlights te brengen werd er vorig jaar een Abarth 595 Tributo Ferrari geïntroduceerd! Kimi Räikkönen deed het bij zijn vorige werkgever met een Lotus Evora S en een Mégane RS, ervoor had hij een Ferrari Enzo in de garage staan.

– Jenson Button (McLaren) hoeft maar te knipperen en er staat wat leuks uit de MSO garage voor z’n neus, al heeft hij een deal gesloten met Rolls Royce om gepast vervoer te voorzien voor elke GP. In het verleden werd hij ook frequent gespot in een unieke Mercedes C63 Estate AMG DR 520. Teamgenoot Kevin Magnussen was op zijn beurt al meer dan tevreden met een 650 Spider voor in het weekend en een A45 AMG voor de weekdagen.

– Felipe Massa had vroeger heel wat knappe Italianen in zijn garage staan maar werkt nu voor Williams Martini Racing dus moest er het een en ander weg. In thuisland Brazilië werd er gekozen voor een Mercedes E63 AMG terwijl er voor de andere locaties beroep gedaan wordt op een ML63 AMG en een hippe Vespa! Teamgenoot Valtteri Bottas doet het nog steeds met een snelle Renault Mégane RS en een Mercedes C63 AMG Coupé.

– Bij Forza India hebben ze een goede deal met Mercedes voor het gebruik van een vloot GLK’s, al mogen Sergio Perez en Nico Hulkenberg er ook op uit met enkele Subaru’s of een BMW M135i.

– Het zusterteam van Red Bull Racing, Toro Rosso, doet het ook met Renault motoren dus de keuze voor een reeks Clio RS’en en Mégane RS’en valt eenvoudig te verklaren. Voor gezamenlijke teamuitstapjes zijn er Volkswagen Transporter’s voorhanden!

– F1 piloot Adrian Sutil (Sauber) neemt voor alle Europese races zijn persoonlijke Lamborghini Gallardo Superleggera LP570-4 of Audi RS6 Avant, zijn partner-in-crime Esteban Gutierrez doet het met wat minder en gebruikt een Jaguar XF V6 AWD.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...