Trailer: Formula 1 – Drive to Survive Season 6 (2024)Alvorens het nieuwe Formule 1 seizoen van start gaat krijgen we met Drive to Survive 6 op Netflix een mooie samenvatting van hoe het vorig jaar verliep!

Ook in 2023 kroonde Max Verstappen zich (gemakkelijk?) tot Formule 1 wereldkampioen. Alsof dat niet voldoende was brak de jeugdige Nederlander ook een hoop andere records. Zoals “meest succesvolle coureur” (hoogste winstpercentage), meeste ronden aan de leiding (1.000!) én succesvolste team (21/22). Op de Grote Prijs van Singapore na (Sainz) pakte Red Bull Racing namelijk alle overwinningen. Sergio Perez was goed voor twee overwinningen (Saoedi-Arabië en Azerbaijan) en werd uiteindelijk vice wereldkampioen. De bronzen medaille was weggelegd voor Lewis Hamilton en diens (niet altijd zo snelle) Mercedes. Ondanks hoge verwachtingen en het nodige enthousiasme kon Ferrari maar geen vuist maken tegen de uiterst succesvolle combinatie van Max en Red Bull.

Begin maart start het Formule 1 seizoen 2024 met de Grote Prijs van Bahrein. Gezien de ramadan zowaar op een zaterdag … net zoals in Saoedi-Arabië de week nadien! Alvorens we ons opmaken voor een gigantisch seizoen met maar liefst 24 races (!) krijgen we met Drive to Survive (nummer 6!) nog even een interessante recap van 2023. Uiteraard zal de indrukwekkende zegereeks van Verstappen aan bod komen. Tegelijk verwachten we ook een unieke inkijk bij de minder prominente rijders en teams. Hoe dan ook, aan F1 drama geen gebrek in Drive to Survive!

Drive to Survive 6, vanaf vrijdag 23/02 op Netflix (10 afleveringen)