Mercedes SL 65 AMG Black Series
Mercedes heeft meer informatie vrijgegeven over zijn nieuw racemonster: de SL65 AMG Black Series.

Mercedes heeft ons al lang in spanning gehouden voor de onthulling van de Black Series van de SL65 AMG. Voor wie niet weet wat een Black Series impliceert leg ik het even kort uit. Je hebt de nieuwe basisversie van de SL: de SL 280 daarna maak je een grote sprong naar de SL65 AMG en daarna maak je een “even grote” sprong naar de SL65 AMG Black Series. Echt alles is gericht op snelheid in deze wagen.

Waar de SL65 AMG over een V8 met 612 pk beschikt beschikt de SL65 AMG Black Series over een 6 liter biturbo V12 motor die theoretisch gezien een vermogen van 720 pk zou kunnen genereren maar dat vermogen werd gelimiteerd tot 661 pk. Dat klinkt misschien weinig in vergelijking met de standaard SL 65 AMG maar het gebruik van carbonvezel zorgt tegelijk voor een gewichtsreductie van 250 kg.

De wagen is nog steeds geen lichtgewicht, met 1870 kg is hij best zwaar, maar de prestatiecijfers liegen er toch niet om. De SL65 AMG Black Series haalt een topsnelheid van 320 km/u en gaat van 0 naar 100 km/u in 3,9 seconden. Geef de SL65 AMG Black Series een extra dieet en hij komt qua sprinttijden in de buurt van een Koenigsegg. Een ideetje voor een gek tuningbedrijf?

Prijzen en meer diepgaande informatie krijgen we pas op het autosalon van Parijs in Oktober, daar zal ook de officiële presentatie plaatsvinden.

Mercedes SL65 AMG Black Series

Mercedes SL65 AMG Black Series

Mercedes SL65 AMG Black Series

Mercedes SL65 AMG Black Series