Video: Lando Norris heeft een unieke McLaren 765LT Spider MSO 765 pk F1 (2023)Aan snelle bolides geen gebrek in het leven van Lando Norris, toch kon de F1 piloot het niet laten om een unieke McLaren 765LT Spider te bestellen.

Begin 2022 werd het contract van Lando Norris met vier jaar verlengd. Dus tot en met het F1 2025 seizoen zal de sympathieke Brit uitkomen voor het McLaren F1 team. Qua bedrijfswagen heeft Norris ongetwijfeld niets te klagen, wanneer het kan/past wordt hij ook ingezet om nieuwe bolides te promoten. Toch wou hij graag een “eigen” auto bestellen en zijn oog viel op de straffe doch lifestyle 765LT Spider. Dankzij de verregaande personalisatie door de MSO afdeling kan hij zelfs zeggen dat het een one of one configuratie betreft.

Terwijl zijn F1 bolide voornamelijk oranje is opteerde Lando Norris voor een eerder subtiele 765LT Spider lakkleur, zijnde donkerblauw. Wel met héél véél koolstofvezel rondom. En fluogele remschijven! De vierdelige gele streepjes zijn een verwijzing naar zijn racenummer .. vier inderdaad! Binnenin noteren we een consistent kleurschema met contrasterende stiknaden en een subtiel LN4 inscriptie in de hoofdsteun. Een Union Jack mocht uiteraard niet ontbreken!

Motorisch krijgt Lando dezelfde specificaties als de 764 andere 765LT Spider exemplaren. De 4.0-liter V8 levert dus 765 pk en 800 Nm aan de achteras. Goed voor een 0-200 chrono in 7 seconden! Deze special edition is intussen volledig uitverkocht, de Belgische prijs lag indertijd op 372.000 euro. Of er personeelskorting werd verleend gaf McLaren niet mee.

En zou iemand Norris al gezegd hebben dat McLaren met de 750S al een opvolger heeft gelanceerd?