Video: Lando Norris test de McLaren Elva (2020)

Video: Lando Norris test de McLaren Elva (2020)Het leven van een F1 piloot.

Nadat eerder deze week Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi zich mochten bezighouden met de ontwikkeling van de Alfa Romeo Giulia GTA(m) zien we hier F1 piloot Lando Norris achter het stuurwiel kruipen van de McLaren Elva. Een eerste kennismaking met de 815 pk / 800 Nm pk sterke roadster … die net zoals de Monza SP1 en V12 Speedster het zonder dak en/of voorruit moet stellen. Een bril (op lage snelheid) of helm (op hoge snelheid) lijkt dan ook geen overbodige luxe!

McLaren lepelt de 4.0-liter V8 uit de Senna in de Elva en in optimale omstandigheden moet je in “minder dan 3 seconden” aan 100 km/u zitten. Na 6,7 seconden moet je al op 200 km/u zitten! Het helpt natuurlijk dat de slechts 1.200 kg wegende Brit voorzien is van allerhande aerodynamische tweaks en vernuftige technologie.

Initieel stonden er 399 exemplaren op de planning aan een vanafprijs van 1,8 miljoen euro … maar wegens “uitdagende marktomstandigheden” (lees: weinig interesse) heeft McLaren dat intussen al bijgesteld tot 249 stuks en daarna zelfs 149 stuks. Je interesse kenbaar maken kan bij McLaren Brussels in Ukkel!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...