Teaser: Mazda MX-5

Mazda MX-5 2015
Mazda onthult de nieuwe MX-5 op 3 september!

We dachten eerlijk gezegd dat we er nog even zouden moeten op wachten, maar Mazda bevestigt ons nu al de datum voor de onthulling van de volledig nieuwe Mazda MX-5. Op 3 september krijgen we hem te zien en volgens Martin Benders (managing director van Mazda Australië) zal het design breken met het typische design dat we al 25 jaar kennen. Enkele KODO-invloeden zijn dan weer vanzelfsprekend.

Verder zijn details nog schaars, maar we kwamen eerder al te weten dat het nieuwe SKYACTIV chassis een gewichtsbesparing van minstens 100 kilogram toeliet. Het zwaartepunt zou bovendien nog een stukje lager komen te liggen dan voorheen, al was dat bij de MX-5 altijd al uitstekend. De motor ligt verder nog steeds voorin en de aandrijving gebeurt (gelukkig) nog steeds op de achterwielen.

Na de onthulling op 3 september verwachten we de Mazda MX-5 meteen op het Autosalon van Parijs, terwijl we daarmee ook opnieuw dichterbij komen bij een lancering van de Alfa Romeo Spider. Deze nieuwkomer zou immers heel wat elementen delen met de MX-5.

Rijtest Mazda MX-5

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...