Lotus krijgt nieuwe CEO

Jean-Marc Gales Lotus CEO
Jean-Marc Gales zal Aslam Farikullah opvolgen als CEO van Lotus Cars.

De laatste jaren gaat het niet al te goed met Lotus. Ondanks een magnifiek relance-plan dat op het Autosalon van Parijs 2010 werd voorgesteld, kregen we de afgelopen jaren maar weinig nieuws te zien. De Britten bengelden wat aan de afgrond vooraleer ze werden overgenomen door Proton & DRB-HICOM. Al bracht dat ook geen zoden aan de dijk.

Maar misschien kan een nieuwe man aan het roer wel iets veranderen, zeker als dat een echte veteraan is die eerder nog de scepter zwaaide bij Citroën en Peugeot. Kersvers Lotus-CEO Jean-Marc Gales heeft de lancering van het DS-submerk bij Citroën op zijn conto staan en herstructureerde de heel sales value chain. Ook droeg hij nog belangrijke titels bij Daimler, General Motors en Volkswagen. Laat ons vooral hopen dat hij ook Lotus naar een nieuw succesvol era weet te brengen…

Jean-Marc Gales

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...