Autosalon Brussel 2014: Toyota Line-up

SalonHeader
Toyota brengt naast vier Belgische primeurs ook een wereldprimeur mee naar Paleis 8 te Brussel, de nieuwe Verso wordt er voor het eerst voorgesteld aan het brede publiek.

Nuja, wereldprimeur is een groot woord… Bij de Verso My 2014 worden er een nieuw koetswerkkleur, nieuwe lichtmetalen velgen, nieuwe interieurbekleding en opgewaardeerde Toyota Touch 2-multimediasystemen toegevoegd. De huidige Verso, die in 2013 op de markt kwam, werd exclusief ontwikkeld voor de Europese markt en wordt geproduceerd in Europa. Daarnaast is er voortaan de keuze voor een 1.6 D-4D turbodieselmotor afkomstig van BMW. In maart vorig jaar voelden we de 2.0 D-4D met 126 pk en 310 Nm aan de tand waarbij we aardig verrast waren van de sportieve rijeigenschappen, voor een MPV. Of de Verso met BMW-hart met 110 pk en 270 Nm koppel aan pret zal moeten inboeten, dat blijft afwachten.

Toyota brengt ook vier wagens mee die voor het eerst de Belgische beursvloer betreden. De Auris Touring Sports, Corolla, Land Cruiser en een RAV4 met All-Wheel Drive. De Auris Touring Sports is een C-segmenter met een zeer grote kofferruimte van 1.658 liter. Daarbovenop laat de achterbank zich zeer vlot neerklappen dankzij het ‘Easy-Flat’-systeem. Bijgevolg profileert Toyota hem als een ruimteridder, maar na een rijtest bleek dat de ruimte op de achterbank eerder beperkt is. Wat de wagen uniek maakt is dat hij naast de klassieke benzine- en dieselmotoren ook verkrijgbaar is als ‘full hybride’. Wij reden de hybride recentelijk en vonden het een basic aangeklede wagen zonder meer die in de ECO stand bijna gevaarlijk traag accelereert. Helaas was de conclusie dat hij zeer duur is in vergelijking met concurrenten (die het zonder hybride technologie doen).

Corolla, ’s werelds meest verkochte wagen, zag in 1966 het levenslicht en ging al meer dan 40 miljoen keer over de toonbank. De elfde generatie van de Corolla wordt nu gebouwd in zestien verschillende vestigingen en verkocht in ruim 150 landen. Cijfers om U tegen te zeggen. De wagen staat bekend als een betrouwbare auto met een goede prijs-kwaliteitsverhouding en we veronderstellen dat de Toyota op dit elan zal verder gaan.

Naast Corolla heeft Toyota nog een boegbeeld in haar gamma, de Land Cruiser. Met meer dan zestig jaar terreinexpertise behoort de Land Cruiser al jaren tot de besten uit zijn klasse. Niet alleen zijn prestaties op het terrein zijn zeer goed, ook op de baan is het een heuse klassebak geworden om heerlijk in te cruisen. Hij wordt vaak als de betrouwbare en goedkopere evenknie van de Range Rover aanzien. Wij reden met de vorige generatie en besloten dat hij te groot is voor de Belgische wegen, maar om de woestijn te doorkruisen in alle luxe? Kopen! De nieuwste generatie is aardig onder handen genomen. Allerhande elektronica, beheer- en rijhulpsystemen en veiligheidsuitrusting werd toegevoegd. De voorkant is hertekend en het interieur werd voorzien van nieuwe sierinleg en bekleding, nieuw ontworpen zetels op de tweede en derde rij met nieuwe stoffen, een multifunctioneel kleurenscherm van 11 cm en tot slot interieursferen. Maar ook de ophangingen en motoren werden aangepast.

Als laatste Belgische primeur staat een vierwielaangedreven RAV4 voor ons klaar. In 2013 werd de vierde generatie RAV4 gelanceerd welke wij ook testten. We waren tevreden over deze nieuwste RAV4, voornamelijk het interieur is er fors op verbeterd. Niet alleen de ergonomie, maar ook het comfort en de materiaalkeuze waren naar ons zin. In 2014 wordt het gamma uitgebreid met een extra AWD versie, nieuwe koetswerk- en interieurkleuren en afwerking, verbeterde uitrustingsniveaus en nieuwe technologie. De nieuwe RAV4 AWD combineert de 2.0-liter D-4D turbodiesel met het Integrated Dynamic Drive System, Toyota’s AWD systeem.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...