Nissan Qashqai Nismo komt er aan

Nissan Qashqai Nismo
Nog voor 2015 zouden we een sportieve Qashqai kunnen krijgen! 

Nissan gelooft sterk in het sportieve Nismo-verhaal en bracht ons al de Juke, 370Z en recentelijk zelfs de hypersportieve GT-R in Nismo-uitvoering. In hun thuisland vinden we zelfs een Micra Nismo en Leaf Nismo terug, maar gelukkig werden we daarvan gespaard.

Maar ook van de recent gelanceerde Qashqai zou er dus een vlottere Nismo versie in de pijplijn zitten. Heel veel details zijn er nog niet prijsgegeven, al ging de wagen wél meer vermogen krijgen dan de Juke Nismo. Die haalt 200 pk uit een aangename 1.6-liter benzinemotor, in de overtreffende Juke Nismo RS vorm krijgt hij nog eens 15 pk erboven! Kans is dus reëel dat we die cijfers terug zullen vinden bij een Qashqai Nismo. Qua timing werd er gekeken naar eind 2014.

Naast een potentere motor verwachten we ook heel wat visuele aanpassingen die de bijzonder populaire crossover zullen transformeren in een aangenaam geheel. Daarnaast zal ook de het rijgevoel en ophanging aangepast worden, net zoals er binnenin vrij royaal zal worden omgesprongen met alcantara.

Lees hier onze rijtest met de Nissan Juke Nismo

Officieel: Nissan Qashqai 2014

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...