Gerucht: Renault Clio RS Gordini komt in 2014

Renault Clio RS Gordini 2014
Net zoals bij het vorige model zouden we volgend jaar een Clio RS Gordini mogen verwachten!

De Gordini naam gaat ver terug in de racewereld. Zo bouwden ze zelf sportwagens, reden ze mee in de Formule 1 en waren ze bijzonder succesvol. Renault kocht Gordini over en blies de naam enkele jaren geleden terug wat leven in, al was dat vaak niet meer dan de befaamde blauw/witte kleurstelling. Maar gelukkig waren er ook hoogtepunten, zoals de Twingo RS Gordini en de Clio RS Gordini!

Die laatste zouden we volgend jaar terug moeten zien – op het Autosalon van Genève? – en zal dan uiteraard gebaseerd zijn op de nieuwe Clio. Net zoals de normale Clio RS komt het vermogen uit een 1.6-liter turbogeblazen viercilinder, al perst die er hier 230 pk (+30) en 285 Nm (+51) uit. Uiteraard zal ook het gewicht wat zakken en wordt er geopteerd voor het befaamde Cup-chassis waardoor zijn sublieme baanvastheid terug van de partij zal zijn.

Visueel gaat iedereen logischerwijs ook terug voor de historische blauwe koetswerkleur met witte verticale strepen over de hete Clio. Dankzij de Photoshopkunsten van Virtual Car kunnen we met onderstaande impressie al een heel duidelijk beeld vormen. Mocht je geen Buffalo supporter zijn kan je nog steeds opteren voor een grijze, witte of rode kleur. De spiegelkappen zijn dan weer altijd zwart of wit, terwijl binnenin leder en alcantara veelvoudig aanwezig zijn. Wij kijken er al naar uit!

Renault Clio RS Gordini 2014

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...