Officieel: Skoda Octavia RS

Officieel: Skoda Octavia RS 2013
Skoda haalt eindelijk het doek van de Octavia RS!

Deze krachtigste variant uit het Skoda Octavia gamma komt opmerkelijk genoeg met zowel een benzine- als dieselmotorisatie. De benzinevariant omvat een 2.0-liter TSI die we kennen uit de Golf GTI die goed is voor 220 pk. Hierdoor ben je binnen de 7 seconden aan 100 km/u en krijg je een topsnelheid van 248 km/u.

De 2.0-liter TDI dieselmotor werd uit de Golf GTD gelepeld en biedt de Skoda 184 pk aan, waarmee we 8,1 seconden nodig hebben om de 100 km/u aan te tikken. De topsnelheid ligt hier eveneens iets lager dan bij de benzinevariant, de pret is namelijk ten einde wanneer de wijzer 232 kilometer per uur aanwijst.

Skoda is een volwaardig lid van de Volkswagen Group, het is dan ook geen verrassing dat de befaamde DSG automatische versnellingsbak met 6 verzetten geleverd kan worden. Op de meerprijs ten opzichte van een handgeschakelde Octavia RS is het nog even wachten, net zoals het prestatieverschil. Waarom je bij deze vermogende RS – die zowel in Sedan als Combi leverbaar is – een automaat zou willen is niet echt duidelijk, maar klant is nu eenmaal koning..

Visueel is het ook allemaal wat spannender dan normaal. Zo werd de voor- en achterbumper wat agressiever, hangt de wagen iets dichter bij de grond en krijgen we de keuze tussen 4 verschillende velgopties, leverbaar in maatje 17 tot 19. De rode remklauwen vervolledigen het totaalplaatje, binnenin krijgen we een soortgelijke metamorfose. Denk aan een lederen bekleding, RS logo’s verspreid over het interieur, sportieve zetels en een gewijzigde wijzerplaat. Tijdens het Goodwood Festival of Speed krijgen we de Skoda Octavia RS voor het eerst te zien, we kijken alvast reikhalzend uit naar het moment dat we er zelf even aan kunnen snuffelen!

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Skoda Octavia RS"

  1. bteun 06-06-2013 om 11:26

    Ne schonen sportieven gezinswagen! Beetje in de stijl van de wijlen Mondeo ST (hopelijk komt die er wel in de nieuwe versie)

  2. jbosman 26-06-2013 om 19:37

    Voor mij is het meer een A4 van enkele generaties geleden achteraan, met vooraan een gemoderniseerde Superb snoet. Dit is trouwen beiden als compliment bedoeld. Is een te duchten concurrent voor de passat denk ik

Reageer

Reactie aan het plaatsen...