Eerste foto’s: Nieuwe Skoda Octavia

Skoda Octavia 2013
Skoda heeft een eerste reeks detailfoto’s de wereld ingestuurd van de nieuwe Octavia.

Skoda zal binnenkort de nieuwe Octavia onthullen en warmt ons daarom reeds op met een reeks detailfoto’s. De nieuwe C-segmenter krijgt in ieder geval verschillende designelementen van de recent gelanceerde Skoda Rapid mee. Zo herkennen we een gelijkaardige styling voor de grille en achterlichten. De nieuwe Octavia zal echter een stuk groter worden dan de Rapid, en tegelijk ook een stuk groter zijn dan zijn voorganger. De nieuwe Sedan maakt uiteraard gebruik van het ultra-modulaire MQB platform van Volkswagen, en deelt dus zijn roots met modellen als de Volkswagen Golf, Audi A3 en Seat Leon.

We krijgen ook een foto te zien van het interieur, waarop we duidelijk verschillende componenten van de VW Groep herkennen. Zo herkennen we ondermeer het grote navigatiescherm uit de Volkswagen Golf VII en komt ook het stuurwiel ons bekend voor. Skoda wil de Octavia naar eigen zeggen van een meer luxueus interieur voorzien, en mikt dus iets hoger dan voorheen. Onder de motorkap zal de Octavia dan ook grotendeels het motorgamma van de Golf, Leon en A3 volgen. Voor België wordt een 105 pk sterke 1.6 TDI ongetwijfeld de meest populaire keuze, in 2013 zou ook nog een 220 pk sterke RS-versie worden onthuld.

Update: De Skoda Octavia is ondertussen officieel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...