Meer details over Mazda Alfa Romeo samenwerking


Mazda heeft meer details over de samenwerking met Alfa Romeo vrijgegeven.

Mazda CEO Takashi Yamanouchi liet in een interview zijn licht schijnen over de onlangs aangekondigde samenwerking tussen zijn merk en Alfa Romeo. Samen zullen ze namelijk een nieuwe Roadster bouwen, die uiteindelijk moeten resulteren in een opvolger voor de Mazda MX-5 en Alfa Romeo Spider. Volgens Mazda’s CEO zullen beide modellen echter niet vergelijkbaar zijn, zo zouden de motoren en de prijzen compleet verschillen. De Alfa Spider zal dus geen SkyActiv motor krijgen, en de Alfa wordt normaal ook een stuk duurder dan de Mazda.

Beide merken werken momenteel wel samen aan de ontwikkeling van een lichtgewicht platform dat beide modellen gaan gebruiken. Als de samenwerking goed verloopt, ziet Yamanouchi er geen graten in om later op nog meer vlakken samen te werken. Yamanouchi wil graag dat het Roadster project nu slaagt, om dan later nieuwe opportuniteiten aan te boren. Aan welke pistes de man denkt weten we niet, maar we zijn in ieder geval benieuwd hoe beide merken ook in de toekomst de handen in elkaar zullen slaan. (Via: AutoExpress)

Mazda MX-5

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...