Preview: Aston Martin SUV gaat Bentley achterna

Aston Martin Lagonda SUV
Aston Martin heeft bevestigd dat het blijft werken aan een concurrent voor de toekomstige Bentley EXP 9 F, de SUV krijgt het Lagonda concept als basis.

In 2009 bracht Aston Martin de Lagonda Concept mee naar het autosalon van Genève, maar toen werd dat model niet meteen op applaus onthaald. Ondermeer zijn looks waren een mikpunt van kritiek voor de aanwezige journalisten, maar Aston Martin liet zich niet uit zijn lood slaan en denkt er nog steeds aan om met een Aston Martin SUV op de markt te komen. Het merk heeft ondertussen wel de tijd gehad om grondig na te denken over de looks van de SUV, maar behoudt wel de technische basis die het in 2009 voor ogen had. De Aston Martin SUV zou gebruik maken van het onderstel van de Mercedes GL-Klasse, daarnaast zouden bepaalde motoren ook van Mercedes makelij zijn, het topmodel zal echter wel gebruik maken van de bekende 6-liter V12 van Aston Martin.

Over de looks en de naam van de Aston Martin SUV is voorlopig weinig bekend, ook de revival van de naam ‘Lagonda’ zou niet langer een hot topic zijn. Nu zelfs Bentley en Lamborghini onder hun eigen merknaam met een SUV komen lijkt het nutteloos om een nieuwe merknaam te gebruiken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...