Aston Martin V12 Vantage Roadster komt er aan!

Aston Martin V12 Vantage Roadster
We hadden hem al veel eerder verwacht, maar binnenkort wordt de dakloze variant van de V12 Vantage eindelijk onthuld!

De gesloten V12 Vantage werd onthuld tijdens het autosalon van Genève 2009 en biedt eigenaars een krachtige V12 die goed is voor 530 pk. Op zich zijn die cijfers nog niet zo speciaal, maar de wagen was ontwikkeld om een V8-blok te herbergen. Een te toegewijde ingenieur had een idee, becijferde het volledig en kreeg groen licht van de directie. Toen was echter al vrij duidelijk dat op een moment een dakloze variant zijn intrede ging maken, het was enkel wachten op het goede moment.

Hij werd verwacht in Genève begin dit jaar, maar was daar nog niet aanwezig. De V12 Zagato en Q modellen waren toen de blikvangers op de Aston Martin stand, dus werd de lancering nogmaals uitgesteld. Tijdens het Festival Of Speed eind deze maand zou Aston Martin dan toch eindelijk de dakloze variant het levenslicht gunnen. De aanpassingen om van een Coupé naar een Roadster te gaan zouden eerder miniem blijven, zo getuigen de spyshots die dateren uit 2009.

Visueel zou de Aston Martin V12 Vantage Roadster dezelfde aanpassingen krijgen als zijn gesloten variant, enkel het gewicht zal wat toenemen wegens de extra verstevigingen. In ruil kan je nog harder genieten van de haren in de wind én het geluid van de heerlijke V12 krachtbron. Snel zijn is echter de boodschap, want er zouden slechts 100 exemplaren gebouwd worden van de Roadster. Van de V12 Vantage Coupe werden er een 500-tal gebouwd, met een prijskaartje van ongeveer €175.000. De geïnteresseerden weten dan ook direct in welke prijsklasse de Roadster zal zitten…

Aston Martin V12 Vantage Roadster

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...