Officieel: Roding Roadster

Roding Roadster
Het Duitse Roding komt met een lichtgewicht roadster naar Genève.

Het merk Roding ontsproot in 2010 op het autosalon van Frankfurt met een onthulling van een Roadster prototype, twee jaar later is de wagen rijp voor de productie. De Roding Roadster belooft bovendien zeer exclusief te worden, er worden immers slechts 23 exemplaren gebouwd. Elk exemplaar weegt dankzij een carbon chassis slechts 950 kg. Gecombineerd met een 3.0-liter zes-in-lijn van BMW, die bovendien 320 pk levert, zet de Roadster uiterst knappe prestaties neer.

Een sprint van 0-100 km/u is reeds voorbij na 3,9 seconden, de herneming van 80-120 km/u op haar beurt neemt 4 seconden in beslag. Extra impressionant is de laterale acceleratie van 1,4 G bij 115 km/u. En het verbruik? Dat blijft beperkt tot 8,2 liter/100 km. Verder beschikt de wagen over 18-inch lichtmetalen velgen met semi-slicks, een sperdifferentieel, instelbare ophanging en 328 mm grote remschijven. Binnenin is minimalisme troef: we vinden twee Recaro sportstoelen met 4-punts gordels, een lap timer en GPS data logger. Een ideaal speeltje dus voor een lekker lange track day.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...