Autosalon Brussel 2012: Abarth Line-Up

Abarth Punto Evo
Ook het sportieve submerk van Fiat zal in Brussel aanwezig zijn, het merk stelt in Paleis 4 echter geen premières voor.

Geen grote nieuwigheden voor Abarth op het Autosalon Van Brussel, hoewel eerder aangekondigd werd dat de Abarth Punto SuperSport en de Abarth 595 Turismo en Competizione aanwezig zouden zijn, houdt het merk het in Brussel bij zijn standaard line-up. Zo zal de Abarth Punto Evo in Brussel te zien zijn, de nieuwe generatie beschikt over een 1.4 MultiAir en 165 pk, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 7,9 seconden. Nieuw is verder de Manettino, een schakelaar waarmee je de sportinstellingen van de Abarth kan inschakelen. Denk daarbij aan een snellere gasrespons, meer uitlaatgeluid en het volledige vermogen, alles wat je eigenlijk continu van een Abarth verwacht.

Naast de Abarth Punto Evo is er ook plaats voor de Abarth 500 en 500C. Ze beschikken allebei over een 1.4 TurboJet maar verschillen qua vermogen en transmissie. De standaard Abarth 500 krijgt 135 pk en 201 Nm koppel en wordt steeds aan een manuele vijfbak gekoppeld. De Abarth 500C krijgt 5 pk meer om zijn extra gewicht te compenseren, daarnaast wordt de wagen standaard aan een automaat gekoppeld. Wij raden echter de manuele bak aan, die toch een stuk meer rijplezier biedt. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt met de Abarth 500 7,9 seconden, de Abarth 500C heeft 8,1 seconden nodig. Beide modellen kunnen ook met een EsseEsse-kit worden gekocht, waarbij het vermogen verder stijgt en de sprinttijd met een halve seconde afneemt.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth
Alfa Romeo
Audi
Bentley
BMW
Citroën
Dacia
Fiat
Ford
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Mazda
MINI
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Skoda
Subaru
Toyota
Volkswagen
Volvo

Deel dit bericht:

3 reacties op "Autosalon Brussel 2012: Abarth Line-Up"

  1. TDB 06-01-2012 om 11:44

    Ongelooflijk jammer! Had de 595 Turismo & Competizione echt in levende lijve willen zien.

  2. MRM 06-01-2012 om 12:12

    Die dingen zijn inderdaad prachtig afgewerkt!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...